Ga naar hoofdinhoud

Betech Mass Turning breidt uit

De Betech Group bouwt voor Betech Mass Turning in Hoogeveen op dit moment 5.000 vierkante meter extra productieoppervlak. Dat betekent in grootte een verdubbeling van het huidige pand. Betech Mass Turning heeft het machinepark de afgelopen 3 jaar al uitgebreid met 16 CNC-draaimachines. Als in september de nieuwbouw klaar is voor productie, hebben het bestaande en nieuwe pand gezamenlijk ruimte voor 90 CNC-draaicentra.

Europese bedrijven die voorheen in lagelonenlanden inkochten, weten de weg nu steeds meer naar Betech te vinden, meldt het bedrijf. Dat komt mede doordat de het bedrijf de productie continu verder heeft geautomatiseerd.

Omdat dit jaar 100% van de beschikbare productieruimte in gebruik is, heeft Betech ervoor gekozen om nieuwe productiehallen te bouwen. Het productieoppervlak beslaat dan (inclusief nieuwbouw) 10.000 vierkante meter.

De start van de nieuwbouw: Wim van de Beld (Betech Mass Turning)(rechts), met vertegenwoordigers van hallenbouwer Gebr. Middelveld (links) en de gemeente Hoogeveen.

Digitale fabriek

De bestaande productiehallen worden eveneens onder handen genomen. Zo krijgen de vloeren een coating om schoner te kunnen werken en worden de machines zo efficiënt mogelijk opgesteld. Ook krijgt het pand de infrastructuur om een digitale fabriek te kunnen realiseren.

Verder wordt er een compleet nieuwe meetkamer en programmeerruimte gerealiseerd die centraal in de nieuwe en bestaande hallen zal staan. De complete constructie moet in september 2018 klaar zijn.

De bouw is op dit moment in volle gang (foto’s: Betech).

Betech

CEO Wim van de Beld startte in 1994 een automatendraaierij genaamd Betech. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste draaiwerkproducenten van Nederland.

De Betech Group bestaat verder uit onder meer kunststofbewerking en –spuitgietbedrijven. Het bedrijf telt 5 productiefaciliteiten, 100 fte’s in Nederland en wereldwijd 26 dealerships en 5 agenten.

Het bedrijf geeft aan de afgelopen jaren stabiel gegroeid te zijn door een aanzienlijke toename van klanten die actief zijn in de hightech-, bouw-, en automotive-industrie (e-mobility) en in de duurzame energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven