Ga naar hoofdinhoud

Besturing Valk testen tijdens Techni-Show

Valk Welding laat tijdens de Techni-Show 2012 de bezoekers kennimaken met de mogelijkheden van de nieuwe Panasonic G3 lasrobotbesturing. Hiermee kunnen Panasonic lasrobots sneller en eenvoudiger geprogrammeerd worden.

De besturing G3 Weld Navigation die  Valk Welding presenteert in Utrecht, maakt gebruik van een database waarin de lasparameters voor de meest voorkomende materialen, -diktes en typen lasnaad zijn vastgelegd. De software geeft na opgave van het type lasnaad, materiaalsoort en dikte, de juiste lasparameterinstellingen voor voltage, stroomsterkte en lassnelheid. Zelfs medewerkers zonder specifieke lastechnische kennis kunnen daarmee op een eenvoudige manier een programma voor een Panasonic lasrobot maken. Om dat te bewijzen laat Valk Welding bezoekers de besturing zelf testen.

 

Active Wire

Panasonic introduceert eveneens het Active Wire lasproces. Bij Active Wire zorgt voor een verdere verlaging van het spatgedrag tijdens het lasproces. Dit levert optimale lasresultaten met name bij dunwandig staal en roestvast staal. Tijdens de Techni-Show toont Valk Welding de toepassing van Active Wire bij het stomplassen van 0,6 mm staal en roestvast stalen laatjes.

 

ADK Techniek

De Techni-Show biedt Valk Welding tevens een goede gelegenheid om bezoekers kennis te laten maken met de nieuwe medewerkers van het onlangs overgenomen ADK Techniek. Daarbij zullen ook op de stand ook een aantal basisproducten uit het leveringsprogramma van ADK Techniek worden gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven