Nieuws

Besturing leidraad aanschaf CNC-machines

De Bedrijfstakschool Anton Tijdink in Terborg begint dit najaar het nieuwe cursusjaar met opleidingen voor CNC-verspaning. Om die opleidingen te kunnen uitvoeren is stevig geïnvesteerd in de aanschaf van twee eigentijdse metaalbewerkingsmachines.

“Leidraad bij de aanschaf van de machines voor onze opleiding CNC-Verspaner was de vraag welke CNC-besturingen moeten we eigenlijk kiezen?”. Directeur Mike Broekhuizen van Bedrijfstakschool Anton Tijdink in Terborg vertelt dat een opleiding voor CNC-verspaning op niveau 2 al lang op het verlanglijstje van de school stond.

 

Draaien en frezen

“We hebben goed overlegd met onze leden die verspanen en uit dat overleg kwam naar voren dat de CNC-besturing Heidenhain iTNC530 het meest toegepast wordt voor frezen. Voor het draaien kwamen we op die manier tot de uiteindelijke keuze voor de Fanuc 0i Mate TC dialoogbesturing. Die twee CNC-besturingen vormden voor ons het uitgangspunt bij de aanschaf van machines.”

 

Nieuwe machines AT-school

Mike Broekhuizen (links) en Richard Hermans voor de beide nieuwe CNC-machines (foto: Reinold Tomberg)

 

De Bedrijfstakschool Anton Tijdink is twintig jaar geleden ontstaan vanuit het bedrijfsleven. Een aantal metaalondernemers heeft zich verenigd voor het opleiden van niveau 2 leerlingen binnen de metaal. De school telt inmiddels ruim 90 lidbedrijven – voornamelijk metaalbedrijven – in de regio in Oost-Gelderland.

 

CNC-besturingen

Na de keuze voor het merk CNC-besturingen is Broekhuizen op zoek gegaan naar bijbehorende machines en machineleveranciers. Na wat gesprekken heeft de Bedrijfstakschool Anton Tijdink uiteindelijk gekozen voor een Hartford CNC-bewerkingscentrum Power Center PRO-800 en CNC-draaibank van het type Viper VT-15L.

 

Promas heeft de machines turnkey opgeleverd. De machines zijn voorzien van drie laptops voor programmeren en simulatie. De tooling en het voorinstelapparaat voor de machines zijn geleverd door het lidbedrijf KIM Komeetstaal uit Doetinchem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven