Besparen op energie- en CO2-kosten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Besparen op energie- en CO2-kosten

Om het energieverbruik in de fabriek en op kantoor te optimaliseren en te beheren heeft ABB een nieuwe serie energiebeheerapparaten. Hiermee kan een CO2-reductie tot 15% en een besparing op energiekosten tot 20% bereikt worden. Met het System pro M compact InSite-energiemanagementsysteem valt te besparen op energieverbruik en is er technisch beheer over de elektrische installatie.

Behalve 20% besparing op de energierekening helpt dit systeem gebruikers ook om aan de hoogste normen voor energierendement te voldoen. ABB schat dat daarnaast de waarde van technische installaties met zo’n 5% wordt verhoogd, door eindgebruikers in staat te stellen de hoogste certificering voor energierendement te kunnen behalen.

Snel slimmer

ABB’s System Pro M compact Insite systeem is ontworpen om laagspannings verdeelsystemen en schakelkasten met minimale inspanning slimmer te maken.

Elk systeem kan makkelijk worden gemoderniseerd, met een minimale gereduceerde installatie- en configuratietijd. Dit zorgt voor een minimum aan kostbare operationele uitvaltijd.

Zodra de apparaten zijn geïnstalleerd, hebben eindgebruikers totale transparantie over de prestatie van het elektrische systeem. Dit dankzij de constante diagnose van het systeem en de beschikbaarheid van real-time meldingen.

Daarnaast is het mogelijk om in de gebruikersinterface acties te programmeren die automatisch op processen reageren.

De System Pro M compact Insite levert de hoogste gegevensbeveiligingsnormen (via gecodeerde SNMP v3 en SSL-certificaat) en biedt voortdurende modernisering dankzij regelmatige firmware-updates.

Een centraal onderdeel van het systeem is de SCU100-controller. Deze is specifiek ontworpen om gebruikers in staat te stellen energiegebruik beter te beheren. De controller kan meetgegevens van maximaal 16 energie- en vermogensmeters en 96 stroomsensoren verzamelen.

In- en outputmodules

Om bewaking en beheer van het volledige energieverdeelsysteem mogelijk te maken, wordt de reeks gecompleteerd met een flexibele selectie aan in- en outputmodules.

Deze modules kunnen eenvoudig worden aangesloten op ABB’s System pro M compact-accessoires (bestaande uit installatie automaten en aardlekbeveiligingen) en ook op andere niet ABB DIN-rail-producten met aangebouwd hulp- of storingscontact.

Ze kunnen daarnaast worden aangesloten op pulsmeters (bijvoorbeeld voor het uitlezen en monitoren van gas- of watermeters) om verbruiksgegevens voor nutsvoorzieningen te verzamelen.

Zodra deze gegevens zijn verzameld in de intuïtieve web-gebruikersinterface, kunnen deze voor een verscheidenheid aan behoeften worden gebruikt. Van het reduceren van energieverbruik tot het identificeren van mogelijke

Terugverdientijd korter

“Ons nieuwe System pro M compact InSite-systeem draagt niet alleen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de eindgebruiker”, vertelt Oliver Iltisberger, managing director van ABB’s Smart Buildings-bedrijfsonderdeel. “De besparingen op lagere energiekosten betekenen ook dat de terugverdientijd op de oorspronkelijke investering korter is.”

Elk systeem kan met de schaalbare InSite-reeks eenvoudig worden geüpgraded. De System pro M compact InSite-reeks kan als standalone oplossing worden geïnstalleerd, maar ook is integratie in een IT-infrastructuur mogelijk, zoals de in de cloud-based ABB Ability EDCS-platformen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven