Ga naar hoofdinhoud

Benzinger levert GoFuture met losse kop

Net als de alle GoFuture modellen is de B4 uit te voeren met 26, 32 of 42 mm spildoorlaat, revolver met twaalf of zestien posities en al dan niet aangedreven VDI25 gereedschappen (foto: Oude Reimer)

Een nieuw model van Benzinger is de precisiedraaimachine GoFuture B4. Bij Benzinger nam de vraag toe naar een draaimachine met een manuele, losse kop. Als antwoord is de B4 is ontwikkeld. Deze machine is met name ontwikkeld voor de bewerking van complexe, hoognauwkeurige werkstukken die ondersteund moeten worden door een center.

De losse kop is manueel te verplaatsen en is voorzien van een pneumatisch bediende pinole. Van deze pinole is de druk instelbaar. Een Y-as met een bereik van 80 mm maakt het mogelijk gereedschappen eenvoudig uit te lijnen, maar ook om gereedschappen boven elkaar te plaatsen.

 Optioneel is de losse kop ook als CNC-as uit te voeren (foto: Benzinger)
Optioneel is de losse kop ook als CNC-as uit te voeren (foto: Benzinger)

Ondanks de compacte bouw heeft de GoFuture een relatief grote massa wat de dynamiek van de machine (1g versnelling en 45 m/min ijlgangen) ten goede komt. Deze massa zorgt verder voor een hoge demping en machinestijfheid. Noodzakelijke feiten voor hoog precieze bewerkingen. De eerst GoFuture B4’s zijn al in opdracht en wellicht te zien tijdens het open huis van Benzinger van 3 – 5 maart in Duitsland. In ons land brengt Oude Reimer deze machines op de markt. Hieronder een video van een uitvoering zonder losse kop:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven