Benzinger DoLittle verspaant zonder revolver • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Benzinger DoLittle verspaant zonder revolver

Vorig najaar tijdens de vakbeurs AMB 2012 in Stuttgart (D) exposeerde Benzinger o.a. de precisiedraaimachine DoLittle. Opvallend afwezig onderdeel is de gereedschaprevolver.

Benzinger heeft de DoLittle voor het eerst gepresenteerd op de AMB 2010. Bij een kennismaking met deze compacte machine valt meteen op dat Benzinger bij dit draaicentrum gekozen heeft voor een nieuw machineconcept. Opvallend afwezig machine-onderdeel is de gereedschaprevolver. Door de combinatie van de Y-as en de verschillende meervoudige lineaire gereedschapblokken heeft Benzinger bij de DoLittle de gereedschaprevolver niet meer nodig.

 

Een kijkje in de Benzinger DoLittle. Linksboven hoofdspil en rechtsonder tegenspil (op de X/Y-slede). Rechtsboven een extra meervoudige gereedschaphouder voor roterende gereedschappen op een NC-zwenkbare freeskop (foto: Benzinger)

Een kijkje in de Benzinger DoLittle. Linksboven hoofdspil en rechtsonder tegenspil (op de X/Y-slede). Rechtsboven een extra meervoudige gereedschaphouder voor roterende gereedschappen op een NC-zwenkbare freeskop (foto: Benzinger). Bekijk hier de foto’s van ons bezoek aan Benzinger.

 

Drie rijen

Alle gereedschappen worden in blokken opgenomen (tot drie rijen boven elkaar) die gepositioneerd worden door de X- en Y-as. Vanwege de mogelijkheid tot drie lagen gereedschappen heeft de Y-as een relatief groot bereik: tot 80 mm. De gereedschappen kunnen direct in de gereedschapblokken  opgenomen worden. Dit geld voor zowel statische als aangedreven gereedschappen. Voor aangedreven gereedschappen biedt Benzinger bovendien een zesvoudig (2×3) gereedschapblok aan op een NC-gestuurde freeskop.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over ons bezoek aan Benzinger in Pforzheim-Büchenbronn (D). In ons land brengt Oude Reimer de machines van Benzinger op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven