Benzinger demonstreert harddraaien • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Benzinger demonstreert harddraaien

Tijdens de Hausmesse demonstreerde Benzinger op een GoFuture B2 RT de mogelijkheden van harddraaien aan de hand van dit werkstuk van het materiaal 100Cr6 met een hardheid van 61 HRc (foto’s: Reinold Tomberg)

Bij harddraaien kunnen radiale krachten van het verspaningsproces roet in het eten gooien. Een les begin maart geleerd tijdens de Hausmesse van Benzinger. Oplossing: bouw een stijve machine. Maar wél trillingdempend. Demonstraties laten zien dat het goed mogelijk is.

‘’Eigenlijk is er niet zoveel verschil tussen hard- en zachtdraaien’’. Thomas Moerk van gereedschapleverancier MAS uit Leonberg (D) begint zijn lezing over harddraaien – tijdens de Hausmesse van Benzinger – meteen met een prikkelende stellingname.

De mensen van Benzinger spreken over harddraaien als de werkstukken een hardheid hebben in het bereik 55 HRc tot 68 HRc. Met daarbij de kanttekening dat niemand in de branche het heeft over zachtdraaien: dit heet draaien in het dagelijkse taalgebruik

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven