Bemet viert 25-jarig jubileum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bemet viert 25-jarig jubileum

Bemet organiseerde een gebruikersdag in combinatie met het 25-jarig jubileum (foto's: Tim Wentink)

Dinsdag 10 november j.l. vierde CAD/CAM-, ERP- en APM-leverancier Bemet uit Veenendaal, haar 25-jarig bestaan. De jubileumreceptie werd in combinatie met een gebruikersdag georganiseerd, waarmee Bemet met productgerelateerde sessies de klant informeerde over de verschillende softwarepakketten.

Gebruikers van de softwarepakketen APM (kwaliteit- en gereedschapsbeheersysteem), Plan-de-CAMpagne (ERP), Delcam, ArtCAM en TopSolid (CAD/CAM) werden tijdens de bijeenkomst geïnformeerd over nieuwe functies en ontwikkelingen in de software. Met de verschillende softwarepakketten kunnen bedrijfsprocessen zoals administratie, werkvoorbereiding en werkplaats geautomatiseerd worden. Procesintegratie en het geven van softwaregerichte oplossingen zijn volgens John Hazebroek al 25 jaar de belangrijkste activiteiten van Bemet. “Dankzij de hedendaagse techniek is het nu mogelijk om de diverse takken binnen de procesautomatisering digitaal met elkaar te koppelen. Dit gaat nu onder de noemer industrie 4.0”, aldus Hazebroek. Door het verbinden van alle bedrijfsprocessen kan een bedrijf besparen in tijd en het gebruik van grondstoffen. Efficiëntie en kwaliteitsverbeteringen leiden tot minder afkeur. “Door processen volledig in kaart en onder controle te hebben, is de kans op afkeur vele malen kleiner. Nu wordt vooraf of in een vroeg stadium al opgemerkt of er fouten ontstaan. Dit scheelt tijd, slijtage aan machine en gereedschap en het gebruik van grondstoffen”, legt Hazeboek uit.

Anton van Zeijst (links) en John Hazebroek tijdens de jubileumreceptie van Bemet. Van Zeijst vierde tevens zijn 25 dienstjaren bij Bemet
Anton van Zeijst (links) en John Hazebroek tijdens de jubileumreceptie van Bemet. Van Zeijst vierde tevens zijn 25 dienstjaren bij Bemet

Trends

Een trend die Bemet de laatste 25 jaar heeft waargenomen is dat de softwareleverancier over de jaren heen steeds meer een partner van zijn klanten is geworden. Vroeger werd er alleen gericht een software ontwikkeld voor een losstaand probleem, terwijl Bemet nu in samenwerking met de klant compleetoplossingen voor uitdagende problemen levert. In de toekomst verwacht Bemet de procesintegratie nog verder te ontwikkelen en in samenspel met de klant door te voeren in de maakindustrie. Tevens wil Bemet de komende vijf jaar de bezetting in Europa verder uitbreiden. De jubileumreceptie werd afgesloten met twee sprekers die de bezoekers met de slogan ‘addapt or die’ inspireerden.

John Hazebroek vertelt over de historie en de toekomstplannen van Bemet
John Hazebroek vertelt over de historie en de toekomstplannen van Bemet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven