Bemet en JDI in 'configure to order' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bemet en JDI in ‘configure to order’

Configure to order (schermafbeelding: JDI)

JDI en Bemet gaan samenwerken bij de standaardisering in het order- en productieproces. Het gaat om een ‘configure to order’ webapplicatie, gekoppeld aan een ERP-systeemAlle gegevens van de online product configurator van JDI over de productsamenstelling worden direct geplaatst in het Bemet ERP-systeem. Het is een aanvulling op de ERP-oplossing van Bemet, om de eindklant veel onnodig en dubbel werk uit handen te nemen.

“Het productieproces is bij veel bedrijven al smart ingericht”, stellen JDI en Bemet. “Maar de klantreis in het ontwerp, offerte-, orderproces is vaak nog niet zo smart, snel en doeltreffend. Het is voor de maakindustriebedrijven nog een bewerkelijk weinig geautomatiseerd, kennis- en arbeidsintensief proces.

Zonder tussenkomst

“Veel producten lenen zich ervoor om door de klant zelf samengesteld en besteld te worden zonder hulp of tussenkomst van de leverancier. Essentieel is dat de productspecificaties voor een maatwerk product overzichtelijk aangeboden worden in de ‘configure to order’ webapplicatie en deze voor het ‘order to production’ gedeelte worden gekoppeld aan het ERP-systeem.”

Zelf op maat samenstellen

Met de online product configurator van JDI kan de eindklant de door hem gewenste producten en aantallen zelf op maat samenstellen en deze verwerken tot een concrete order. Die order kan door slimme koppelingen vervolgens ook door hem zelf direct in productie gegeven kan worden.

“Dit betekent een efficiënte totaaloplossing voor de klant omdat alle gegevens van de product configurator én alle informatie over offertes, orders, voorraad, inkoop, planning, capaciteit, productie en facturering geïntegreerd worden in één systeem. De eindklant configureert zelf het maatwerk product, bestelt dat in de gewenste aantallen en geeft de order in productie.”

‘Efficiencyverbetering’

Voordelen voor bedrijven zijn, aldus JDI en Bemet, ondermeer snellere levertijden, kortere doorlooptijden, sneller en flexibeler inspelen op vragen vanuit de markt, betere kwaliteit van de producten, sneller offertes kunnen maken, foutmarge van 0, meer ruimte voor innovatie en lagere kosten, alsmede hogere marges. “Met deze oplossing verbeteren maakbedrijven kortom de efficiency van hun bedrijfsprocessen en hun concurrentiepositie aanzienlijk.”

TechniShow

‘Configure to order to production’ is live te ervaren tijdens de TechniShow. Bij Bemet (stand 10.C024) en JDI (stand 11.C018) kunnen bezoekers zelf aan de slag met het online ontwerpen van een product en hiervoor direct een order te plaatsen, waarna het maatwerkproduct daadwerkelijk direct geproduceerd wordt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven