Nieuws
Dormac DPA Flex Loader.
Dormac DPA Flex Loader.

Dormac Productie Automatisering introduceert in samenwerking met 3D-Techdraw de DPA Flex Loader 10, een ‘eenvoudige’ beladingcel voor draaimachines en bewerkingscentra.

De cel is voorzien van een 6-assige UR10 cobot met een bereik van 1.300 mm, een werkoriëntatie van 720º op alle assen en een maximaal werkstukgewicht van 10 kg. De verplaatsbare cel omvat 4 lades van 720 x 560 mm van waaruit de robot, voorzien van een servo-elektrische grijper, de werkstukken oppakt, in de klauwplaat van de machine plaatst en het bewerkte werkstuk terugplaatst.

Beter in balans

De cel steunt op drie in plaats van vier punten, waardoor de cel beter in balans is. Bovendien kan de cel eenvoudig overal bij een draai- of freesmachine geplaatst worden. Daarnaast is het voordeel dat de cel direct naast de deur, dicht tegen de machine geplaatst kan worden, zodat de machine altijd toegankelijk blijft, ook wanneer de beladingcel even niet wordt gebruikt.

Cobot

Inzet van een cobot in plaats van een industriële robot, heeft volgens het bedrijf als voordeel dat voor deze toepassing verder geen veiligheidsvoorzieningen noodzakelijk zijn. Daarnaast is de cel met het touchpanel van Universal Robots eenvoudig te programmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven