Ga naar hoofdinhoud

AXA bouwt groot portaalcentrum

Machinebouwer AXA heeft eind juni een bijzondere machine afgebouwd. In Schöppingen (D) werd de UPFZ 50 getoond. Dit is een bijzonder portaalbewerkingscentrum die is voorzien van een geïntegreerde NC-rondtafel die met een toerental van 60 omwentelingen per minuut ook ingezet kan worden voor draaiwerk.

De 3200 mm rondtafel van de UPFZ 50 van AXA is voorzien van een zesklauw voor het opspannen van de werkstukken. Voor de opname van de draaigereedschappen is het portaalbewerkingscentrum voorzien van een extra kruisslede op het portaal die draaigereedschap kan opnemen met een Capto C6 gereedschapopname. De foto’s tonen de VPC 2800-U, een wat grotere machine voor meerzijdige bewerkingen in de eigen productie van AXA. In ons land wordt AXA vertegenwoordigd door de Ridder.

 

 width =

De VPC 2800-U bij Axa voor meerzijdige verspaningen. De UPFZ 50 van AXA is een wat kleinere uitvoering van dit portaalbewerkingscentrum met een bereik in X, Y en Z van respectievelijk 6000 mm, 4600 mm en 1000 mm. De UPFZ 50 machine is voorzien van een zwenkkop met twee zwenkassen en kan ook ingezet worden voor draaiwerkzaamheden (foto’s: AXA, voor meer foto’s van de VPC 2800-U zie ons foto-album. Kijk hier voor foto’s van een eerder bezoek van Metaal Magazine aan AXA in Schöppingen).

 

De video hieronder geeft een indruk van de mogelijkheden van machinebouwer AXA:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven