Audi print Auto Union uit 1936 in 3D uit metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Audi print Auto Union uit 1936 in 3D uit metaal

Audi heeft alle metalen onderdelen van het ‘Silver Arrow’ Auto Union Typ C-model op een schaal van 1:2 geproduceerd door middel van metaalprinten (foto: Audi)

Van poeder tot classic: Audi heeft met een 3D-printer een schaalmodel geproduceerd van de historische Auto Union Typ C Grand Prix-auto uit 1936. Nu kijkt het bedrijf naar hoe het metaalprinters kan gebruiken voor de realisatie van complexe onderdelen. 

“Samen met onderzoekspartners zijn we continu de grenzen van nieuwe processen aan het aftasten. Een van onze missies is om metaalprinters te kunnen inzetten voor massaproductie,” vertelt prof. dr. Hubert Waltl, Audi-bestuurslid op het gebied van productie en hoofd Toolmaking van de Volkswagen Group. Audi heeft nu alle metalen onderdelen van het ‘Silver Arrow’ Auto Union Typ C-model op een schaal van 1:2 geproduceerd door middel van metaalprinten. Met dit printproces kunnen complexe geometrische vormen worden verwezenlijkt die met conventionele technieken niet of nauwelijks mogelijk zijn.

Het orginele type C uit 1936: een 16-cilinder met 6 liter motorinhoud (foto: Audi)
Het orginele type C uit 1936: een 16-cilinder met 6 liter motorinhoud (foto: Audi)

Audi Toolmaking houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologieën, ook binnen de Volkswagen Group. Eén van de innovaties van het bedrijf is de ‘intelligent tool’, die gebruikt wordt om scherpere contouren te maken in de staalplaten van autocarrosserieën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven