Arbo metaal langzaam goede kant op • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Arbo metaal langzaam goede kant op

Het afkanten blijft gelet op veiligheid een kritisch metaalbewerkingsproces. Zeker als je dikke plaat gaat buigen met vier handen, moet je de veiligheid maximaal waarborgen (foto: Reinold Tomberg)

De arbeidsomstandigheden in de metaalbewerking zijn licht verbeterd, aldus de Inspectie SZW. Toch blijft het aantal ongevallen en overtredingen nog altijd hoger dan gemiddeld. Vooral op het gebruik van machines valt het nodige aan te merken. En helaas verwateren doorgevoerde verbeteringen vaak weer.

Eens in de twee jaar kan de metaalproductenindustrie een inspecteur verwachten die speciaal op veilig, gezond en eerlijk werken let. “We komen altijd onverwacht”, vertelt Miriam Nikkessen. Al dertien jaar is ze inspecteur voor de metaal bij de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie. Samen met zo’n 40 collega’s heeft ze in 2014 bijna 700 metaalbedrijven onder de loep genomen. Dat zijn vooral bedrijven waarvan de verwachting is dat er iets mis is. Representatief is de steekproef dus niet.  Het afgelopen jaar is vooral gelet op lasrook, arbeidsmiddelen en een veilige arbeidsplaats zoals transportveiligheid, omdat daarmee in 2011 het nodige mis bleek te zijn.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven