Ga naar hoofdinhoud

App voor eerstelijns onderhoud

Duidelijkheid brengen in eerstelijns onderhoud, voor operators in de fabriek. Dat is wat de EZ-GO-app belooft. Met de app weet de operator precies wat hij moet doen en wanneer en hoe hij dat moet doen, stelt Nederlandse startup EZ Factory.

De eenvoudige en visuele app wordt onder meer gebruikt om checklijsten, eerstelijns onderhoudstaken en audits te digitaliseren. Daarnaast biedt de toepassing de mogelijkheid om werkinstructies op te zetten en verbeteringen van de standaard voor te stellen.

De app voldoet hiermee aan de behoefte van verschillende gebruikers binnen productieomgevingen, zoals operators, teamleiders, productiemanagers, lean managers en monteurs, aldus het bedrijf.

Efficiëntere werkwijze

“Dankzij deze effectieve en efficiëntere werkwijze voor eerstelijns onderhoud neemt de veiligheid op de werkvloer toe, gaat de productkwaliteit omhoog, is er minder kans op terugroepacties en staan de productlijnen minder stil”, stelt EZ Factory.

Kapitaal voor groei

De Nederlandse startup die op de High-Tech Campus Eindhoven zit, ontwikkelt mobiele oplossingen (apps) die operators de tools geven om het proces en de productie continue te vereenvoudigen en te verbeteren.

Recentelijk heeft EZ Factory kapitaal opgehaald voor groei. Volgens het bedrijf waren investeerders onder de indruk van de bedrijfsprestaties en van de potentie van de apps.

Met de investering wordt ingezet op de doorontwikkeling van software, uitbreiding van de IT-organisatie en verdere groei van de salescapaciteit. Inmiddels is de zoektocht naar geschikte IT-kandidaten begonnen.

Dagelijks werk eenvoudiger maken

EZ Factory’s missie is om de dagelijkse werkzaamheden in fabrieken eenvoudiger te maken voor alle medewerkers door het gebruik van visualisatie, standaardisatie en gebruikersgemak in de software.

“Onze apps maken ‘continuous improvement’ mogelijk en leveren resultaat op voor onze klanten,’, stelt co-founder Robert Bouwman, die zich namens EZ Factory focust op product development.

Kerntaken up-to-date

“Dankzij onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke EZ-GO-app zijn kerntaken rondom productie en bijbehorende werkinstructies altijd up-to-date”, vertelt co-founder Randy Appiah, verantwoordelijk voor business development.

“Een operator kan zelfs eigen verbeterpunten signaleren. Dat helpt bij het creëren van een veilige, hygiënische werkomgeving waar met plezier gewerkt kan worden

Beide oprichters zijn jarenlang diverse uitdagingen op de werkvloer tegengekomen. Dat zette hen aan het denken. ”Hoe kunnen we de operator eenvoudiger laten werken, zodat zijn werk leuker wordt?” aldus Bouwman. ”Wij geloven in onze apps, die visueel ondersteund worden door foto’s en video’s.”

British Steel en FN Steel

Het eerste bedrijf dat met EZ-GO begon te werken, startte daar in 2017 mee. Inmiddels is dat  aantal uitgebreid. Operators van onder andere British Steel, FN Steel, maar ook van Heineken en FrieslandCampina gebruiken de app. “We willen groeien en nog meer operators in fabrieken met EZ-GO kennis laten maken”, aldus Appiah.

Het bedrijf geeft aan blij te zijn dat de app een hoop enthousiaste reacties losmaakt. “Met name operators zijn tevreden. En dat is belangrijk, want de EZ-GO-app is voor hen ontwikkeld”, aldus het bedrijf.

Behoefte vormt de basis

“Sterker nog, we hebben operators van gerenommeerde bedrijven gevraagd waar zij behoefte aan hebben. Dat vormde de basis van onze app”, geeft Bouwman aan.

“Operators vertellen dat ze het leuk vinden om met EZ-GO te werken, dat het fijn is dat ze eindelijk weten wat er van ze verwacht wordt, en dat de app zo eenvoudig werkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven