AMB nodigt uit voor bezoek aan Stuttgart • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AMB nodigt uit voor bezoek aan Stuttgart

Een groot RX18 bewerkingscentrum van Reiden zoals geëxposeerd tijdens de vorige editie van de AMB in 2012 (foto: Reinold Tomberg)

Na de Techni-Show en de Metav, dit voorjaar respectievelijk in Utrecht en Düsseldorf (D), nodigt nu de AMB in Stuttgart (D) uit voor een bezoek. De AMB is een beurs voor verspanende technieken die gedurende de laatste edities een sterke positie heeft veroverd in Duitsland.

 

De metaalvakbeurs AMB 2014, medio september in Stuttgart, kun je beschouwen als een slotakkoord in de Duitse beurzenstrijd. In ons land zag je het getouwtrek tussen Techni-Show en Metavak. Afgewisseld met een eenmalige (?) eruptie van de MetaalExpo in Den Bosch. De laatstgenoemde beurs staat overigens voor 2015 niet op het programma. Bij onze oosterburen ging het gevecht tussen de Metav in Düsseldorf en de AMB in Stuttgart. Met overigens ook een aantal jaren geleden een incidentele Metav Sud in München.

Sterke positie

Na een aantal edities lijkt de AMB, zeker nadat de beurs is verhuisd naar de nieuwe beurslocatie bij het vliegveld van Stuttgart, een ijzersterke positie veroverd te hebben als Duitse vakbeurs voor metaalproductietechniek. Een soort Techni-Show, maar dan pakweg twee keer zo groot (gelet op bezoekersaantallen) in Duitsland. De Metav zal naar verwachting genoegen moeten nemen met een meer regionale functie. Op een andere, meer bescheiden, schaal zie je die regionale functie in ons land ook voor de Metavaks.

In ons komend nummer een voorbeschouwing van de AMB 2014. Als u dit niet wilt missen neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven