Amada snijdt door dik en dun • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada snijdt door dik en dun

De nieuwe Ensis vlakbedsnijlaser van Amada (foto: Amada)

Amada laat deze week tijdens de EuroBlech 2014 veel nieuws zien. O.a. de lasersnijmachine Ensis-3015 AJ. Dit is een vlakbedlasersnijmachine (met een vastestoflaser) met een vermogen van 2 kW. Kenmerkend voor deze laser is dat de laserstraal automatisch aangepast wordt aan de dikte van het te snijden materiaal. ‘Stufenlos durch dick und dünn‘ is dan ook deze dagen het thema van Amada tijdens de internationale plaatbeurs in  Hannover (D). 

De video hieronder van CNC Media geeft meer informatie over de nieuwe snijlaser van Amada:

In maart 2013 heeft Amada de Miyachi Groep overgenomen. De EuroBlech 2014 is de eerste beurs waarop Amada en Miyachi zich gezamenlijk presenteren. In Hannover wordt het laserlasstation Nova3, de fiberlaser ML-6810C, het lasermarkeersysteem LMW en het weerstandslassysteem AWS3 gedemonstreerd.

Persconferentie

Vanavond zal Amada tijdens een persconferentie het nieuws van de EuroBlech nader toelichten. Uiteraard zullen we hierover berichten. Het nieuws heeft betrekking op de ponslasercombi LC-2515 C1 AJ (met servo-elektrische aandrijving en vastestoflaser), de revolverponsmachine EM-3612 ZRB, een lasercel met twee las-technieken (twee laskoppen: met roterende laskop en remote-laskop), de afkantpersen HFE 3i en de HG-serie, een geautomatiseerde buigcel EG-6013 AR (met robot en sensorsysteem in de achteraanslag) en last but not least VPSS 3I voor een geïntegreerde plaatbewerking en – verwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven