Ga naar hoofdinhoud

AM prominent aanwezig op TechniShow/ESEF Maakindustrie

Additive manufacturing krijgt een belangrijke plek tijdens de komende TechniShow/ESEF Maakindustrie. Hal 11 wordt de 3D-printhal met centraal dé blikvanger: een deels 3D-geprinte stand van Flam3D. De hal heeft verder twee 3D-pleinen. Bovendien houden FPT-Vimag, FME en Flam3D er dagelijks een congres, waarbij bedrijven als KMWE, Parts on Demand en Oceanz hun ervaringen met 3D-printen delen.

Tijdens de vorige editie van TechniShow in 2018 hebben bezoekers AM hoog op hun verlanglijstje gezet. Dit komt nu tot uitdrukking in hal 11 van ESEF Maakindustrie.

Daar vinden bezoekers oplossingen voor het hele AM-proces. Niet alleen bij de de diverse stands van fabrikanten, maar ook op het 3D-procesplein en het 3D-techniekplein.

3D-techniekplein en 3D-procesplein

Op het 3D-techniekplein tonen exposanten hun AM-technologie. Op het naastgelegen 3D-procesplein vindt de bezoeker een overzicht van alle technologie die nodig is in het AM-proces, van CAD-software tot aan post processing. Ook worden hier concrete business cases gedemonstreerd.

Centraal in de hal staat de deels 3D-geprinte stand van Flam3D. De eerste schetsen beloven een rasterstructuur van in totaal 24 m2 stand.

Lezingen en guided tours

Om bezoekers goed te informeren, komen er ook elke dag lezingen, georganiseerd door de Vakgroep 3D Printing van FPT-Vimag en FME, ondersteund door Flam3D. Zo zullen onder meer KMWE, 3D Makerszone, Renishaw, Oceanz en Parts on Demand hun ervaringen delen die zij hebben opgedaan met additive manufacturing.

Op woensdag 31 augustus wordt er tussen 11 en 12 uur ook een speciale guided tour 3D-techniek gehouden. Tegelijkertijd zijn er ook guided tours over verspaning, plaatbewerking en productieautomatisering.

De gecombineerde TechniShow/ESEF Maakindustrie is dit keer compacter, maar daarom niet minder compleet, geeft Jennie Elzinga aan. “Je merkt dat exposanten méér dan vroeger gefocust zijn op twee of drie onderdelen uit hun portfolio. Daardoor kiezen ze vaak voor een wat kleinere stand. Dat geeft ruimte aan nieuwkomers. Deze nieuwe gezichten zie je bij alle thema’s terug.”

Meer informatie en aanmelden

TechniShow en ESEF Maakindustrie, 30 augustus t/m 2 september, Jaarbeurs Utrecht

Meld u vooraf online aan voor een gratis bezoek (via event.technishow.nl of event.maakindustrie.nl)  

Meedoen aan een van de guided tours? Dat kan via het online platform. De link hiervoor ontvangt u automatisch na registratie voor de gecombineerde vakbeurs.

Bekijk ook:

Dossier TechniShow 2022 (nieuw!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven