Alzmetall met geïntegreerde laser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Alzmetall met geïntegreerde laser

Samen met Fraunhofer IPT uit Aken (D) is machinebouwer Alzmetall momenteel bezig met de bouw van een vijfassig bewerkingscentrum die is voorzien van een geïntegreerde diodelaser. Tevens is Alzmetall bezig met de bouw van een groot bewerkingscentrum die getoond zal worden tijdens de EMO Hannover 2011.

De Alzmetall machine met de geïntegreerde laser luistert naar de type-aanduiding GX 1000 ST/LOB. In deze vijfassige freesmachine is een diodelaser  geïntegreerd waardoor een gebruiker met de machine het lasercladden of het lokaal harden van de gefreesde delen meer-assig in de machine kan uitvoeren, zonder de werkstukken stukken in een andere machine opnieuw te hoeven opspannen.

 

Grote machine

Ook heeft Alzmetall samen met het Fraunhofer IPT een vijfassige GS 1000/5 FDT zodanig aangepast, dat de freesmachine ook draai-, slijp- en meetbewerkingen kan uitvoeren en kan verwerken in meetrapporten. Tevens is Alzmetall bezig met de opbouw van een grote vijfassige draaifreesmachine. Het totaalgewicht van deze GS1400 machine bedraagt maar liefst 33 ton. De machine wordt volledig symmetrisch volgens het ‘box in box’-principe. Op de stand van Alzmetall tijdens de EMO Hannover 2011 zal deze GS1400 worden getoond.

 

(bron: Dormac)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven