'Alu spuitgietdelen beter produceren' • Metaal Magazine
Nieuws

‘Alu spuitgietdelen beter produceren’

Makino introduceert de a40 Special Edition (SE). Dit is een upgrade van het a40 horizontale bewerkingscentrum, bedoeld om de productie van aluminium spuitgietdelen verder te verbeteren. De nieuwe 20.000 rpm spil levert een snellere bewerking met speciale PCD-gereedschappen. De grotere ATC-capaciteit zorgt voor een hogere autonomie voor de geautomatiseerde cellen.

De cyclustijd is een van de belangrijkste factoren voor de stukkosten, geeft Makino aan. De cyclustijd bepaalt namelijk het aantal benodigde machines, maar heeft ook verregaande implicaties voor de kosten voor arbeid, vloeroppervlak, nutsvoorzieningen en duurzaam gereedschap.

‘Nul stilstand’

De a40 SE heeft nul stilstand als uitgangspunt. De machine is ontworpen op basis van Makino’s Intelligent R.O.I.- (Reduction of Inertia) filosofie.

“Deze verzameling innovatieve technologieën is gericht op het terugdringen van niet-productieve stilstand tijdens de productie van onderdelen – en om gebruikers een belangrijke stap te laten zetten richting nul stilstand”, geeft Makino aan.

Verbeterde prestaties

De spil van de a40 SE is speciaal ontworpen voor de specifieke uitdagingen die zich voordoen bij de productie van aluminium spuitgietdelen.

De direct drive versnelt tot 20.000 rpm in slechts 1,5 seconde en biedt, aldus Makino, de betrouwbaarheid van een HSK-A63 met de prestatievoordelen die doorgaans geassocieerd worden met BT30 boor/tap opnames 30 conische boor tapoplossingen.

Het spiltoerental van de a40SE betekent een forse verbetering ten opzichte van de oude a40 (die 12.000 rpm heeft). Het resultaat is dat de a40 SE veel voorkomende tapwerkzaamheden snel afrondt dankzij de stabiele tapsynchronisatiesnelheid van 6.000 rpm.

De snelle spilversnelling en -vertraging van de a40 SE verkort de taptijden per gat met 0,5 tot 0,7 s vergeleken met typische 400 mm HMC oplossingen.

“Tests hebben uitgewezen dat de a40 SE de totale taptijd met 45% kan verkorten ten opzichte van concurrerende machines, wat kan helpen bij het aanzienlijk verlagen van de totale stukkosten”, legt Makino uit.

Voor geautomatiseerd werken

Het ATC magazijn van de a40 SE is uitgevoerd met een compact stalen ring /schijfmagazijn waarin tot 60 gereedschappen kunnen worden opgeslagen (tegenover 40 in de oude a40).

De responsieve indexering zorgt ervoor dat het volgende gereedschap snel naar het gereedstaande station wordt verplaatst, met een gereedschapsvoorbereidingstijd die varieert van minimaal 2,9 s tot maximaal 4,8 s.

Inertia Active Control registreert automatisch het totale gereedschapsgewicht en optimaliseert tevens de ring-/magazijnversnelling, zodat de zoektijd naar het gereedschap zoveel mogelijk wordt verkort.

De a40 SE wordt geleverd met alles wat nodig is voor zijn inzet in een geautomatiseerde productieomgeving. De palletwisselaar, CPH (continuous pressure hydraulic) hydraulische leidingen (type upper on-line/8+8 poorten), robotinterface en automatische deuren behoren tot de standaarduitrusting.

Spaan- en koelmiddelbeheer

“Onze machines staan al langer bekend om hun uiterst efficiënte thermische regelsystemen”, stelt Makino. “Ook de a40 SE wordt geleverd met een uitstekend spaan- en koelmiddelbeheersysteem.”

”De binnenkant van de spatbescherming is volledig opgebouwd uit verticale en schuine panelen. Speciale sproeiers voor het wassen van de verticale panelen en terrassproeiers op de schuine oppervlakken zorgen voor een efficiënte verwijdering van spanen en een zelfreinigende werking.”

“De centrale opvangbak is zo ontworpen dat alle spanen en het koelmiddel daarheen worden geleid, waarbij de grote hoeveelheid koelmiddel de spanen naar de spanentransporteur leidt. Om de kans op lekken te verkleinen, zijn de binnenpanelen uit één stuk gemaakt, inclusief plaatstalen bochten in plaats van een meerdelige constructie die met lassen en afdichtingen in elkaar is gezet.”

Hydro-cycloonfiltratie

Speciaal ontworpen voor aluminium- spuitgiettoepassingen, beschikt dit spanen- en koelmiddelsysteem tevens over hydro-cycloonfiltratie,  om zeker te zijn van uiterst schoon koelmiddel. Makino: “De hydro-cycloon vult een ´ultra-clean´ reservoir met tot 20 μm gefilterd koelmiddel. Vanuit dit reservoir wordt het koelmiddel toegevoerd aan de spil en de conische koelmiddelpompen.”

“Hydro-cyclonische filtratie van het koelmiddelsysteem zorgt voor drastische reductie van het bezinksel dat vaak ontstaat bij aluminiumtoepassingen en verlengt zo de preventieve onderhoudsintervallen voor het reinigen van het reservoir.”

Gloednieuw ontwerp

Makino voert als nieuw motto: Promise of Performance. “En om deze belangrijke aanpassing visueel te benadrukken, is de nieuwe bedrijfsfilosofie begeleid door een opvallende verandering in het ontwerp van de machines.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven