Altair koopt Flow Simulator • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Altair koopt Flow Simulator

Altair heeft Flow Simulator overgenomen van GE Aviation. Dat is geïntegreerde software voor stromingen, warmteoverdracht en verbranding. Zo zijn met verschillende nauwkeurigheden simulaties uit te voeren om het ontwerp van machines en systemen te optimaliseren.

Tegelijkertijd met de overdracht hebben beide bedrijven een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend voor een lange termijn strategisch samenwerkingsrelatie en managementcontacten.

Daarin staat dat Altair de Flow Simulator blijft doorontwikkelen en dat GE Aviation toegang krijgt tot Altair’s complete softwareportfolio voor het onderzoeken van nieuwe toepassingen en workflows.

Steeds complexere toepassingen  

Ontwerpen op systeemniveau wordt kritischer omdat organisaties de verantwoordelijkheid hebben om steeds complexere toepassingen te simuleren.

Daarom is er een grote behoefte aan software waarmee snel complete systemen te modelleren zijn en tevens het gedrag te simuleren is. Te denken valt aan oplossingen voor roterende machines, elektrische mobility, windturbines, warmtewisselaars en vrijwel alles met betrekking tot thermisch management.

Simuleren van stromingen

GE Aviation heeft Flow Simulator ontwikkeld voor het snel simuleren van alle stromingen in vliegtuigmotoren, tijdens de cyclus van opstijgen vanaf de startbaan, de vlucht en de landing.

Vanaf het begin is deze software gebruikt voor het eenvoudiger modelleren van complexe thermische toepassingen, zoals ook voorkomen in de zorg, bij locomotieven en duurzame energieopwekking.

Voordat Altair de simulatiesoftware overnam, distribueerde het bedrijf Flow Simulator al via de Altair Partner Alliance (APA).

Flow simulator

Flow Simulator biedt geïntegreerde stroming/thermische netwerkmodellering – een uitgebreide bibliotheek van vooraf geconfigureerde elementen en onderdelen die gebruik maken van een grote openbaar beschikbare experimentele dataset voor drukval en warmteoverdracht.

Daarnaast is er een module voor regelsystemen – proportioneel integraal afgeleide (PID) regelaars, feedforward en missies die zijn te integreren met stromings-/warmteoverdrachtsmodellen om gesimuleerde machinefuncties te optimaliseren tijdens analyses van de cycli/missie.

‘Nieuwe mogelijkheden’

“Wij waarderen de sterke relatie met GE Aviation nu we onze krachten bundelen voor het aanjagen van innovaties op het gebied van vliegtuigmotoren en in andere markten”, zegt James R. Scapa, Altair oprichter en CEO.

“Door gebruik te maken van onze simulatiesoftware en AI-gestuurde aanpak van innovatie, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om Flow Simulator uit te breiden en geschikt te maken voor andere toepassingen. Zoals in de auto-industrie, de ontwikkeling van elektrische mobiliteit, duurzame energieopwekking en voor defensie.”

‘Functionaliteiten, markten uitbreiden’ 

“Altair gaat de Flow Simulator functionaliteit om complexe thermische systemen eenvoudiger te modelleren naar andere markten brengen”, zegt Arjan Hegeman, senior executive technology van GE Aviation.

“Ondertussen gaan Altair en GE Aviation de software verder ontwikkelen en zowel nieuwe simulatietechnologie als ontwerptools toevoegen die de toepasbaarheid ervan uitbreidt voor een bredere gebruikersgroep.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven