AkzoNobel verduurzaamt poedercoating • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel verduurzaamt poedercoating

Interpon Low-E (foto: AkzoNobel).

AkzoNobel introduceert een volledig assortiment Interpon Low-E-producten. Deze maken het poedercoaten nog duurzamer. De uithardtemperaturen liggen lager dan de huidige norm. De producten, op polyester basis, besparen energie en helpen klanten om hun efficiency te verbeteren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

De eerste Interpon Low-E-producten (low energy) voor ruwe textuur werden eind vorig jaar op de markt gebracht. Nu is het Low-E-portfolio uitgebreid met een compleet assortiment gladde afwerkingen in Interpon 610. Het assortiment omvat 50 producten voor glanzende, satijnen en matte afwerkingen.

Lagere uithardtemperatuur

De nieuwe lijn is speciaal ontwikkeld voor uitharden bij temperaturen die lager liggen dan de huidige norm (180-190˚C). Het gaat dan om uithardtemperaturen van 150-170˚C.

“Alle producten in het assortiment kunnen worden uitgehard tussen 8 en 40 minuten, wat ook helpt om de productiviteit tijdens het coatingproces te verhogen”, vertelt Mark Reekie, global segment manager powder coatings, general industry.

Voor binnen en buiten

Interpon 610 Low-E is ideaal voor binnen- en buitenomgevingen. De poedercoatproducten, gebaseerd op TGIC-vrij polyester, zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zijn eenvoudig aan te brengen en bieden uitstekende licht- en weersbestendigheid. 

De producten bieden ook alle voordelen die bij poedercoatings horen, zoals: geen VOS, minder afval (overgespoten poeder kan worden gerecycled) en lagere transportkosten.

Afnemers zijn diverse klanten, waaronder industriële fabrikanten van staalconstructies, straat- en tuinmeubilair en (land)bouwmachines.

50 producten

Het nieuwe Interpon Low-E-gamma wordt in Europa gelanceerd. Wel zijn er plannen om het te zijner tijd ook in andere regio’s te introduceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven