Afschuinen RSA tot 2400 producten per uur • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Afschuinen RSA tot 2400 producten per uur

RSA brengt de Rasafas afschuinmodule op de markt als aanvulling op de snelcirkelzaag Rasacut XS. Deze afschuinmodule kan nauwkeurig inwendig en uitwendig afschuinen evenals afvlakken van buizen en massieve staven in één werkfase

Eind 2008 introduceerde RSA de nieuwe snelcirkelzaag Rasacut XS. Deze zaag werd specifiek ontworpen voor het diameterbereik van 6 mm tot 30 mm en haalt daardoor een hoog rendement, dat tot dan toe uitsluitend kon worden verwezenlijkt met het zagen in bundels. De voornaamste toepassingen zijn te vinden in de automobielindustrie, en dan vooral bij toeleveringsbedrijven van brandstofleidingen.

 

Als aanvulling bij deze  nieuwe zaag brengt RSA nu een module op de markt voor het afschuinen en afvlakken van buizen uit hetzelfde diameterbereik. Afhankelijk van het onderdelenspectrum haalt deze module een output van 2.400 stuks per uur. De gegarandeerde maatnauwkeurigheid van de buisstukken bedraagt +/‑0,05 mm.

 

Rasafas afschuinmodule

De afschuinmodule Rasafas kan nauwkeurig inwendig en uitwendig afschuinen evenals afvlakken van buizen en massieve staven in één werkfase (foto’s: RSA)

 

Gecombineerd met de zaag ontstaat er op die manier een hoogrendementszaagcentrum dat de stukkosten drastisch doet dalen dankzij de hoge output en de hoge automatiseringsgraad. Zo kunnen uiterst nauwkeurig gezaagde buisstukken voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Bovendien worden de kosten in de verdere verwerking gedrukt dankzij de perfect afgewerkte randen van de buisstukken, bijv. bij het omvormen van de uiteinden, het omboorden of het buigen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven