Ga naar hoofdinhoud

Afkantpers SafanDarley met vlakke voorzijde

De elektrisch aangedreven afkantpers E-Brake 130T-4100 die SafanDarley deze week demonstreerde tijdens de E-Volutie dagen in Lochem viel op door een opmerkelijke vlakke voorzijde. De buiggereedschappen waren zo ver als mogelijk was naar voren geplaatst in boven- en onderbalk.

De E-brake 130T-4100 van SafanDarley is een machine met 130 ton perskracht en een buiglengte van 4100 mm. Gelet op de verhouding tussen kracht en lengte is het geen zware machine (Safan bouwt de E-Brake tot maximaal 300 ton kracht), maar veel meer een afkantpers bedoeld om lang dun plaatwerk zoals bijvoorbeeld voor gevelbekledingen te kunnen afkanten (denk aan 4 meter buigwerk in de dikte-range van 1 mm tot 1,5 mm). Bij dit type buigwerk is een vlakke voorzijde van de afkantpers erg belangrijk om zo dicht mogelijk bij het gereedschap te kleine buigingen te kunnen maken.

 

SafanDarley E-Brake 130T-4100 E-Volutie Dagen 2013

De E-Brake 130T-4100, de buiggereedschappen zijn zo ver mogelijk (uit het midden dus) naar de voorzijde van de onder- en bovenbalk geplaatst. Rechtsonder het aangepaste lichtscherm (de groene lampjes). Zelf bij het buigen over de werklengte van 4 m is geen bombering nodig, dankzij de constructie van de onderbalk die de doorbuiging compenseert (foto’s: Reinold Tomberg)


SafanDarley E-Brake 130T-4100 E-Volutie Dagen 2013 Lochem

De SafanDarley E-Brake 130T-4100 zoals tijdens de E-Volutie Dagen getoond in Lochem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven