Additive Industries onthult MetalFAB1 op FormNext • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additive Industries onthult MetalFAB1 op FormNext

Additive Industries presenteert op de Formnext 2015 een 3D-metaalprinter voor serieproductie (foto: Additive Industries)

Op 17 november a.s. zal Additive Industries haar eerste industriële 3D metaalprint systeem,
MetalFAB1, aan het publiek tonen op FormNext in Frankfurt. Op deze  internationale beurs en
conferentie op het gebied van additieve- en 3D-printtechnologieën vindt de wereldpremière plaats
van MetalFAB1.

Sinds de oprichting in 2012 heeft Additive Industries hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een geïntegreerde 3D-metaalprint oplossing voor industriële serieproductie. Met dit MetalFAB1 systeem richt Additive Industries zich op een nieuwe categorie in het 3D-print landschap: industriële additive manufacturing. Het modulaire MetalFAB1 systeem heeft hiervoor een aantal nieuwe opties en eigenschappen zoals een volledig geautomatiseerde bouwplaat en productmanipulatie. Ook is het systeem ontworpen voor meerdere lasers die het volledige bouwvlak kunnen bereiken, vindt er continu proces-kalibratie plaats en is er een oven geïntegreerd voor thermische nabehandeling. MetalFAB1 is ontwikkeld voor een hoge productiviteit, reproduceerbaarheid en flexibiliteit.

“Afgelopen jaar stonden we op de beurs met een houten machinekrat en beloofden we dat we dit jaar ons industriële 3D-metaalprintsysteem zouden lanceren in Frankfurt. Nu lossen we deze belofte in en laten we zien hoe de toekomst van additive manufacturing eruit zal zien. Dit zal de beursbezoekers niet ontgaan”, voorspelt Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven