Additive Industries en VanBerlo winnen Red Dot Award • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additive Industries en VanBerlo winnen Red Dot Award

Additive Industries en VanBerlo hebben de Red Dot Award gewonnen met het design van de MetalFAB1 (foto: Additive Industries)

Samen met ontwerpbureau en partner VanBerlo heeft Additive Industries de prestigieuze Red Dot Award gewonnen voor het industrieel ontwerp van haar 3D-metaalprintsysteem MetalFAB1. VanBerlo tekende het ontwerp van het exterieur van de geïntegreerde additive manufacturing machine.  In het ontwerp zijn zowel de geavanceerde technologie benadrukt als het industriële karakter. Dit versterkt daarmee de grote prestatieverbetering die het systeem biedt in reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit.

Het modulaire ontwerp van de MetalFAB1 maakt een klant- en toepassing-specifieke procesinrichting en configuratie mogelijk. Meerdere bouwkamers waarin geprint wordt, elk met geïntegreerde metaalpoeder recycling, zorgen ervoor dat dit de eerste 3D-metaalprinter is waarin meerdere materialen naast elkaar kunnen worden gebruikt in één machine. ‘We zijn trots op dit resultaat van écht teamwork tussen de ontwikkelaars van Additive Industries en de ontwerpers van VanBerlo’, zei Thomas Paulen, CEO van VanBerlo. Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries voegt daaraan toe: ‘Design wordt vaak vergeten maar is cruciaal voor de succesvolle acceptatie van innovatieve technologie als 3D-metaalprinten. Ik ben ervan overtuigd dat het industrieel ontwerp van zowel de machine als de gebruikersinterface een belangrijke rol hebben gespeeld in de snelle verkopen van onze MetalFAB1 systemen na de lancering.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven