Acura 85 ‘compact en krachtig’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Acura 85 ‘compact en krachtig’

CEO Matthias Funk (links) en marketingmanager Falco Wittpoth van Hedelius, in Meppen voor de nieuwe Acura 85 (foto: Metaal Magazine).

Hedelius heeft tijdens de Hausaustellung in het Duitse Meppen de nieuwe Acura 85 gepresenteerd. Deze breidt de compacte Acura-modellenlijn naar boven uit. Hoewel het 5-assig bewerkingscentrum compact van bouw is, heeft het een grote asslag (XxYxZ van 900x850x700 mm) voor snel, krachtig en flexibel bewerken.

De draaizwenktafel (Ø 850×750 mm, met zwenkbereik van +30˚ tot -115˚) is van beide kanten te beladen voor opspanningen tot 1.000 kg. Een gereedschapsmagazijn (met een capaciteit van 80, uitbreidbaar tot 190 in een standby magazijn) is vanaf de voorzijde bereikbaar , terwijl de bewerkingsruimte volledig omsloten is, voor een schone werkomgeving. Ook is het klemvlak wat meer naar voren gebracht voor een betere bereikbaarheid.

De compacte machine is slechts 500 mm langer en 600 mm dieper dan de Acura 65. Het bewerkingscentrum is vooral goed inzetbaar wanneer werkstukken van diverse zijden, met hoge precisie en in een beperkte ruimte, bewerkt moeten worden. Als optie is ook 5-assig simultaan frezen mogelijk.

‘Zeer succesvol jaar’

Dit jaar belooft voor Hedelius wederom een zeer succesvol jaar te worden, want in oktober overtrof de omzet tot dat moment al de waarde van die van dezelfde periode vorig jaar, geeft CEO Matthias Funk aan. In heel 2017 werd een omzet van 57 miljoen euro behaald. Dat was al het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van het familiebedrijf. Vorig jaar werd met de derde generatie het 50-jarige jubileum gevierd.

Het succes dit jaar kwam vooral van de zwenkkopmodellen Tiltenta 6-2300 en Tiltenta 7-2600, evenals de zeer succesvol op de markt gezette Acura 65 en variant Acura 65 EL. Ook de Tiltenta 9-2600 en 3-assig bewerkingscentrum Forte 65 Single 1320 die zich in de opstartfase bevinden, ontwikkelen zich qua verkoop goed.

Nieuwe hal

De dit voorjaar gestarte uitbreiding van het vloeroppervlak in Meppen zal nog dit jaar worden voltooid. Daar wordt dan een 1500 m2 nieuwe opslaghal voor gietstukken en plaatwerkdelen in gebruik genomen. Op dat moment komt er extra productiecapaciteit vrij in de huidige opslaglocaties. Hedelius heeft in Meppen zo’n 15.000 m2 productieoppervlak.

Hedelius legt voor komend jaar ook de focus op groei, al voorziet Funk een moeilijker markt met onzekere factoren als de Brexit en de situatie in de VS. Het bedrijf blijft investeren in Meppen en staat op de Intec in februari en de EMO in september. Ook verzorgt Hedelius workshops en events in het hoofdkantoor.

‘Gezonde groei’

Funk ziet voldoende potentieel voor gezonde groei, vooral in Europa en Duitsland, met name in zuid-Duitsland. Het bedrijf ziet volop mogelijkheden, vooral ook vanwege de toenemende vraag naar compacte (klein grondoppervlak) maar krachtige machines. Hedelius speelt hier met haar productgamma, en met de nieuwe Acura 85, goed op in.

De Hausaustellung is naar verwachting door zo’n 600 geïnteresseerden bezocht. Hieronder ook bedrijven uit Nederland en België die de gast waren van Promas, dat Hedelius in de Benelux vertegenwoordigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven