ACS automatiseert met Motoman Yaskawa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ACS automatiseert met Motoman Yaskawa

Met de aanschaf van een vijfassige Doosan DNM 650, gekoppeld aan een automatische beladingsunit van BMO Automation én een volautomatische lascel voor het lassen van afneembare trekhaken heeft het in 1997 opgerichte productiebedrijf ACS Systems in Oosterhout zich volgens eigen zeggen verzekerd van een bijzonder productieproces

Volgens Ir. A.C. van Strien, directeur van ACS Systems en Marcel Tanis, manager productions, zijn de twee productie-units, welke onlangs in gebruik zijn genomen, een belangrijke opstap naar het volledig volautomatisch produceren vanafneembare trekhaken. Beide units, zowel de BMO belader alsook de volautomatische lascel zijn voorzien van Motoman Yaskawa robots.

 

Directeur width =

Directeur Ir. A.C. van Strien (links) en productie manager Marcel Tanis bij de nieuwe bewerkingscel (foto: Emile Wagenaar)

 

Lasrobot

‘’De eerste investering die wij deden was de MA 1400 Motoman/Yaskawa lasrobot met een DX 100 robotbesturing en een intern slangenpakket. Voor de lastechniek maken wij gebruik van de SKS LSQ5 met Q8 besturing inclusief parameterbewaking voor de kwaliteitscontrole. De twee lasmanipulatoren die door ons zelf zijn ontwikkeld zijn door Yaskawa als twee extern aanstuurbare robotassen in het systeem opgenomen. Door de mogelijkheid tot multitasken stuurt de robot de automatisering  van de ene job aan terwijl deze op de andere job aan het lassen is,’’ aldus Marcel Tanis.

 

Doosan

‘’De vijfassige Doosan DNM 650 en de Motoman/Yaskawa  Proloader van BMO Automation voldoen aan onze eisen om robuust, eenvoudig en betaalbaar te automatiseren. Door het vijfassig bewerken in één opspanning komen de producten compleet bewerkt, zonder bramen en nagemeten van de machine. Met de enkelvoudige opspanning van de Doosan/BMO is het spindelrendement gekelderd, maar kunnen we, doordat we 24/7 onbemand produceren, twee bemande horizontale bewerkingscentra stilzetten”.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven