Acht machines live bij open huis Mazak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Acht machines live bij open huis Mazak

De Optiflex 4020 fiberlaser met pallettorenmagazijn tijdens het open huis 2015 van Mazak in Leuven (B) (foto's Tim Wentink)

Mazak presenteert op de huisshow 2015 in Leuven (B) acht machines live. Een bijzondere opstelling is de Optiflex 4020 fiberlaser met een modulair torenmagazijn voor een geautomatiseerde aan- en afvoer van plaatmateriaal. Diverse partners, waaronder BMO, Ertec, Iscar, Mitutoyo en Robojob, presenteren gereedschappen en automatiseringsoplossingen. Het open huis van Mazak is nog t/m 3 december te bezoeken.

De Optiflex 4020 fiberlaser die getoond wordt bij het open huis heeft een vermogen van 6 kW. Met dit vermogen behaalt de fiberlaser vergelijkbare resultaten als een CO2-laser bij het snijden tot 25 mm dik. De fiber is uitgerust met diverse intelligente functies die volgens Mazak absoluut nodig zijn voor een probleemloze automatisering. Een automatische nozzle-wisselaar is daar een voorbeeld van. “Door de snelheid van de fiberlaser ontstaan er problemen met de handling van plaatdelen aan de achterzijde van het proces. Deze bottleneck kan je alleen met een totaalpakket overwinnen”, vertelt Luc Creemers, salesmanager bij Mazak. De automatisering die tijdens het open huis wordt gepresenteerd is een modulair zespallet-torenmagazijn.

Naast de fiberlaser behoren o.a. ook twee Integrex multi-tasking machines tot de highlights. Het open huis van Mazak is doorlopend van 14:00 uur tot 21:00 uur te bezoeken in Leuven (B). Bekijk hier ook onze fotoreportage.

Snelwisselsysteem

Ertec uit Nuenen toonde bij Mazak een opspansysteem van Spreitzer met een mechanische oplossing om snel de bek te kunnen wisselen. Het snelwisselsysteem is met de hand te bedienen en is verkrijgbaar in een bekbreedtebereik van 36 mm tot 125 mm. Het voordeel is dat er minder klemmen nodig zijn. Het systeem verhoogt de flexibiliteit door de snelle manier van wisselen en omdat het nulpunt van het spansysteem gelijk blijft.

Het mechanische snelwisselsysteem van Spreitzer stelt de gebruiker in staat om snel een bek te wisselen
Het mechanische snelwisselsysteem van Spreitzer stelt de gebruiker in staat om snel een bek te wisselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven