Acero Group neemt TMP Groep over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Acero Group neemt TMP Groep over

De nieuwe metaalgroep Acero Group, die is opgericht door de ondernemersfamilie Van Sprundel, heeft TMP Groep uit Waalwijk overgenomen. De overname van TMP is onderdeel van de buy-and-buildplannen van Van Sprundel Investment Partners. De ondernemersfamilie wil hiermee een full-service metaalgroep met een groepsomzet van meer dan 50 miljoen euro realiseren in Noord-Brabant. De overname is begeleid door overname-adviseur Marktlink.

Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel mkb-bedrijven die aan (een) bestaande onderneming(en) kunnen worden toegevoegd, als mkb-bedrijven die zelfstandig kunnen en willen opereren onder de vlag van Acero Group. De ondernemersfamilie kijkt hiervoor naar bedrijven met 10 tot 50 medewerkers, een omzet tussen de 3 en 15 miljoen euro, groeipotentie en een stabiele winst- en cashflow.

Gemoderniseerd

TMP Groep werd in 1993 in Werkendam opgericht door Andries Tolenaars, in eerste instantie als eenmansbedrijf in plaat- en constructiewerk. De afgelopen jaren speelde het bedrijf in op de steeds grotere vraag naar een totaalleverancier op metaalgebied en heeft het zijn hoofdactiviteit – plaatwerk – uitgebreid met metaalconstructie en -coating. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot drie onafhankelijke bedrijven: TMP Metaalprodukten, TMP Constructies en TMP Coatings. Er werken circa 40 vakmensen. Het machinepark is onlangs volledig gemoderniseerd en wordt goed onderhouden. Hierdoor is TMP klaar voor de groei die eraan komt, kan het zijn klanten optimaal bedienen en een snellere service leveren.  TMP Groep werd tijdens de transactie bijgestaan door HLB Witlox Van den Boomen Adviseurs & Accountants.

Familiebedrijf


Van Sprundel Investment Partners is een Brabants familiebedrijf. Sander van Sprundel: “De volledige Nederlandse metaalbewerkingsindustrie telde begin 2022 zo’n 9.000 bedrijven, Dat zijn er ongeveer 500 meer dan een jaar eerder. Groot-Rijnmond en Noord-Brabant zijn de regio’s met de meeste vestigingen in deze industrie. Wij hebben als doel in deze markt een consolidatieslag te maken en willen met lokaal en innovatief ondernemerschap een van de toonaangevende full-service metaalgroepen in Noord-Brabant opbouwen. Andries Tolenaars blijft de komende tijd betrokken bij de organisatie om zijn kennis en jarenlange ervaring binnen het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Hierna richten wij ons op nieuwe overnames.” Groeiende markt

Huub Verbeeten was namens Marktlink dealmaker bij deze overname. “In veel markten vindt momenteel een consolideringsslag plaats”, stelt hij. “De omvang van deze groeiende markt biedt kansen voor Van Sprundel Investment Partners om specialistische bedrijven in de sector over te nemen en te bouwen aan een groep van bedrijven. Daarmee kan op de lange termijn het synergiepotentieel zo optimaal mogelijk worden benut.”

Eerder nam Van Sprundel Investment Partners Huysmans Magazijnstellingen over, een bedrijf dat al tientallen jaren actief is als producent van gegalvaniseerde stalen legbordstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven