ABB opent Experience Centre Industry • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ABB opent Experience Centre Industry

ABB heeft in Nieuwegein de nieuwe Industry Experience geopend. In dit centrum kunnen installateurs van onder meer machines voor metaalbewerking en hun klanten zien en ervaren wat connectiviteit, Industrie 4.0 en IoT in de praktijk betekent.

Industry is onderdeel van meer experience centres. Deze experience centers van ABB/Busch Jaeger zitten sinds een jaar of 3, 4 in de Woonfabriek. Dit is een business-to-business wooninrichtingsomgeving waarin professionals de nieuwste toepassingen kunnen ervaren.

ABB heeft vier Experience Centres van in totaal zo’n 550 m2. Zo is er een hotel van de toekomst, ziekenhuis van de toekomst en receptie van de toekomst waarbij onder meer veel domotica is toegepast. Verder is de afdeling noodverlichting flink vernieuwd.

Twee robots

De nieuwe Industry Experience is zo’n 120 m2 groot en biedt onder meer plaats aan twee IRB 1200 robots, een laagspanningshoek, een schakelunit en beveiligingssystemen. De robots zijn relatief klein en compact voor demo’s, om de werking goed te kunnen laten zien en ze relatief eenvoudig te installeren. Ze kunnen maximaal 5-7 kg en max 90 cm handlen tegen een bewegingssnelheid van max 5 m/s. De robots zijn bedoeld voor pick-and-place activiteiten.

De Benelux-organisatie van ABB wilde graag een eigen ruimte in Nederland om klanten te ontvangen en trainingen te kunnen geven. In Nieuwegein werd de ideale, centrale locatie gevonden.

Lees meer over de nieuwe Industry Experience en de trends in robotica in de komende Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven