Ga naar hoofdinhoud

9 juni open dag 50-jarig jubileum Goma

Het jaar2012 staat bij Goma in Hengelo (Gld.) in het teken van het 50 jarig jubileum met als hoogtepunt de open dag op zaterdag 9 juni. Op die dag is er de mogelijkheid om, van 10.00 tot 16.00 uur, het bedrijf te bezichtigen en de machines in werking te zien.

Gerrit Oortgiesen begon zijn bedrijf op 1 januari 1962  samen met Arie Teunissen. Een oud kippenhok (OK-1) achter café De Zandheuvel deed dienst als bedrijfsruimte. In 1972 werd de eerste stenen hal gebouwd en werkten er negen mensen. Ze pakten in die tijd letterlijk alles aan op metaalgebied vandaar dat de officiële naam in de volksmond al gauw veranderde in “Gerrit Oortgiesen Maakt Alles”.

 

 Goma Jaren 60

Goma in de jaren zestig (foto’s: Goma)

 

CNC-ponsen

In 1982 werd er geïnvesteerd in een CNC ponsmachine, velen waren toen nog bang dat dit ten koste zou gaan van de werkgelegenheid. Het tegendeel gebeurde echter, de opvolgende jaren maakte Goma een grote groei door met vele investeringen en uitbreidingen. In de jaren 90 werd er volop geïnvesteerd in o.a. een automatisch plaatwerkmagazijn en een lasermachine die manloos kon draaien. Dit waren  toen al de eerste stappen richting een 24/7 productie omgeving.

 

 Goma Hengelo Gelderland heden

De bedrijfspanden van Goma nu 

 

Poedercoaten 

Doordat er in 2001 geïnvesteerd werd in een eigen poedercoatlijn kreeg men de mogelijkheid om meer samengestelde producten te maken. Ook werd er steeds meer aandacht geschonken aan het meedenken (co-engineering) met de klant. Oftewel in een zo vroeg mogelijk stadium bij de klant aan tafel zitten om gezamenlijk een product te ontwikkelen en zodoende de klant steeds meer te ontzorgen.

 

Codatto buigen 

Door de jaren heen is Goma blijven vernieuwen en de nieuwste aanwinst van Goma is een Codatto buigmachine die, op een eenvoudigere wijze dan nu, vrije vormen in metaal kan maken (zie de foto bij het intro). Vanuit de markt komt er steeds meer vraag naar design producten, veelal met ronde vormen, verder is deze machine zeer geschikt voor kleinere aantallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven