800 ton SafanDarley tandem-kantpers voor Zuidberg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

800 ton SafanDarley tandem-kantpers voor Zuidberg

Het werken met de 9 m tandem-afkantpers bij Zuidberg (foto: SafanDarley)

Bij Zuidberg in Ens is begin oktober een nieuwe SafanDarley H-Brake 800 ton/9m tandem-afkantpers  in bedrijf genomen. Zuidberg heeft al negen SafanDarley afkantpersen staan. Vincent Schreuder, bedrijfsleider van Zuidberg Staalservice: ”We  hebben eigenlijk niet twee maar drie machines gekocht”.

De derde machine is in dit geval dus de combinatie van beide machines waar voor producten tot 9 m. Schreuder: ”Wij zien een tendens van steeds groter en zwaarder wordende producten en we willen hier uiteraard op in kunnen spelen. Met de H-Brake tandem ben ik hierin een stuk flexibeler en goedkoper dan wanneer we zouden investeren in drie losse machines, bovendien is een tandem  van 800 ton altijd een stuk sneller dan een normale 800 ton afkantpers, waardoor hij ook geschikt is voor standaard productie.

Geen lichtscherm

De twee H-Brakes wegen elk ongeveer 30.000 kg en hebben elk 400 ton perskracht en een 4,5 m werkbereik, wanneer de machines in tandem mode staan is het één machine met 800 ton perskracht en een werkbereik van 9 m. De uitlading in de staanders is vergroot naar 600 mm en de machine is uitgevoerd met meerdere buighulpen voor het efficiënter produceren met minder mankracht en zijn er voorbereidingen getroffen voor de latere aanbouw van het E-Bend L hoekmeetsysteem. Bovendien is deze tandem het eerste type dat geen lichtscherm meer nodig heeft in tandem-bedrijf. De machine is uitgevoerd met het nieuwste type lasersafe waardoor de machine ook in tandem met lasersafe kan werken.

Software

Zuidberg heeft ook geïnvesteerd in offline software, waarmee alle negen afkantpersen in de fabriek aangestuurd worden. Het softwarepakket Autopol, herberekent de verkortingswaardes en de radii van de producten en creëert hiermee een DXF file voor de gereedschappen waarmee het product gezet gaat worden. Vervolgens stuurt Autopol de DXF naar de nestingssoftware van de snijmachine en het programma naar de gekozen afkantpers.

Het afkanten met de tandempers van Zuidberg
Het afkanten met de tandempers van Zuidberg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven