6 - 8 mei Gipfeltreffen bij Matsuura in Wiesbaden Delkenheim • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

6 – 8 mei Gipfeltreffen bij Matsuura in Wiesbaden Delkenheim

Een kijkje in de MX-850 die Matsuura vorig jaar onder spaan demonstreerde in Wiesbaden-Delkenheim (foto: Reinold Tomberg)

Ook dit jaar nodigt Matsuura de metaalbranche uit voor een Gipfeltreffen  in Wiesbaden Delkenheim (D). Onder spaan komen de volgende bewerkingscentra in actie: de verticale vijfassige MX-520, de verticale vijfasser MAM 72-63V en het horizontale bewerkingscentrum H.Plus-405.

Het demonstratiecentrum van Matsuura in Wiesbaden Delkenheim is ook voor Nederlandse metaalbewerkers goed bereikbaar: circa 300 km van de Nederlands-Duitse grens. Dus bezoek lukt binnen één dag. In ons land wordt Matsuura vertegenwoordigd door Bendertechniek uit Veenendaal. De vijfassige MX-520 heeft Matsuura geïntroduceerd in 2010. Tijdens de EMO 2013 in Hannover (D) is de grotere MX-850 gepresenteerd.

Abonnees van Metaal Magazine kunnen in ons archief het volledige verslag lezen van ons bezoek aan het Gipfeltreffen van Matsuura in 2014.

Een Matsuura MX-850 vorige week tijdens de Demoweek gefotografeerd in  de showroom van Bendertechniek in Veenendaal. Deze machine is verkocht aan Burghardt Techniek (foto: Reinold Tomberg)
Een Matsuura MX-850 vorige week tijdens de Demoweek gefotografeerd in de showroom van Bendertechniek in Veenendaal. Deze machine is verkocht aan Burghardt Techniek (foto: Reinold Tomberg)

Combigereedschap

Tijdens het Gipfeltreffen 2014 heeft Matsuura op een horizontale H.Plus-405 een bijzonder gereedschap gedemonstreerd: een combigereedschap voor het interpolerend binnendraaien en groefsteken. Bekijk de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=be6sMqLd-Gg

MAM

In 1991 is de eerste generatie van de MAM72 voorgesteld. MAM is een afkorting voor ‘Matsuura Advanced Manufacturing’. Het getal 72 in de type-aanduiding verwijst naar 72 uur. Dit is de tijd dat de machine onbemand moet kunnen produceren. Sinds de introductie meer dan dertig jaar geleden zijn er wereldwijd meer dan honderden units verkocht. Daarbij installaties die jaarlijks meer dan 8000 spiluren halen. Oftewel: een spil die bijna het gehele jaar continu draait.

IMG_0993
Een Matsuura MAM 72-35V in 2014 in het democentrum in Wiesbaden Delkenheim

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven