26 en 27 februari RapidPro in Veldhoven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

26 en 27 februari RapidPro in Veldhoven

Op 26 en 27 februari vindt de derde editie van de RapidPro plaats. Deze beurs- en congrescombinatie biedt een overzicht van vorderingen in rapid technologiën en nieuwe toepassingen. Het evenement richt zich specifiek op het snel ontwerpen en produceren van producten en prototypes.

Volgens Els van de Ven, beursmanager bij organisator Mikrocentrum, is de aantrekkingskracht van RapidPro snel verklaard: “Het thema rondom het snel maken van prototypes en producten is voor een grote en diverse groep relevant. Zo bieden snelle productietechnieken en digitale simulaties voordelen voor de maakindustrie, helemaal gezien recente innovaties die zich op het gebied van metaalverwerking en keramiek hebben voorgedaan.”

 

3D printing RapidPro

3D printen is een eigentijdse productietechniek die op de RapidPro veel aandacht krijgt (foto’s: Mikrocentrum

 

Keramiek

Van de Ven: “Dat rapid technologiën op alle fronten aan terrein winnen, blijkt wel uit de diversiteit van de lezingen die we hebben weten neer te zetten. Zo is er op de eerste dag een plenair betoog over additive manufacturing als redder van de sieradenindustrie. Maar ook het additief verwerken van keramiek en aluminium wordt uitgebreid uit de doeken gedaan. Op de tweede dag is Estec aan het woord  over het gebruik van additieve technologie in de ruimtevaart. Ook wordt er stilgestaan bij het duurzame karakter van additive productie door een laag materiaalgebruik.

 

Bekijk hier de innovaties van de RapidPro

 

Bekijk hier de foto’s van de vorige editie van de RapidPro in 2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven