200 deelnemers Wheels of Steel 2014 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

200 deelnemers Wheels of Steel 2014

Wheels of Steel 2014 (foto's: Metaal Magazine)

Na het succes van vorig jaar werd afgelopen zondag wederom het Wheels of Steel fietsevenement georganiseerd. Vorig jaar trok dit wielerspektakel 125 enthousiaste fietsfanaten uit de metaalbranche. Dit jaar was het evenement met maar liefs 200 deelnemers volledig volgeboekt.

Wheels of Steel is onderverdeeld in een groep mountainbikers en een groep wielrenners die onder leiding van bedreven leden van de Helmondse wielerclub RTC Buitenlust door de omgeving van Helmond werden geleid. Hoewel het er vroeg in de morgen niet naar uit zag, trok de zon al snel door de bewolking heen en ontstonden er optimale fietsomstandigheden. Elke deelnemer ontving een wielertenue voorzien van de logo’s van de organiserende bedrijven. Rond de klok van tien ging het deelnemersveld van start. Voor de mountainbikers stond een afwisselende route van circa 50 km op het programma, terwijl de wielrenners een tocht van ongeveer 100 km moesten afleggen.

In actie tijdens Wheels of Steel 2014
In actie tijdens Wheels of Steel 2014

Ondanks dat hier en daar door onoplettendheid of verdwenen routeaanwijzingen er verkeerd werd gefietst was de reactie onder de deelnemers positief. “De fietsroute is lekker uitdagend en het is gezellig om samen met mensen uit dezelfde branche je hobby te beoefenen”. Na afloop van de tocht werden de sterke verhalen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar gedeeld. Tevens werd er een professionele mountainbike onder de deelnemers verloot.

 

Ontspannen sfeer tijdens de wedstrijd
Ontspannen sfeer tijdens de wedstrijd

Wheels of Steel werd door Iscar Nederland, CNC-Consult & Automation, Slijptechniek van der Vleuten,  Kusters Metaalbewerking, Gelderblom CNC-machines, Metaal Magazine en in samenwerking met de Helmondse wielerclub RTC Buitenlust georganiseerd.
Bekijk hier de fotoreportage van Wheels of Steel 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven