2 doden bij bedrijfsongeval Douna Machinery • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

2 doden bij bedrijfsongeval Douna Machinery

Bij Douna Machinery in Leeuwarden zijn bij een bedrijfsongeval 2 mannen overleden. De eerste overleed ter plekke, het tweede slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Brandweer, politie en ambulance kwamen donderdag na het ongeval direct naar het pand. Ook is een traumahelikopter ingezet.

Omropfryslan.nl meldt dat de slachtoffers donderdag 19 mei zijn geraakt door een cilinder van een drukpers, die zou zijn geknapt of gesprongen.

Update

Het blijkt te gaan om 2 medewerkers van Mokveld Valves uit Gouda. De monteurs van 58 en 45 jaar waren in Leeuwarden een bij Douna bestelde machine aan het testen en inspecteren. Op een gegeven moment schoten onderdelen van een aandrijving los die de medewerkers raakten.

De aandrijving was door Douna geproduceerd voor Mokveld Valves, dat specialist is in aandrijvingen van klepsystemen voor de gas- en olie-industrie. 

De oorzaak van het bedrijfsongeval is nog onbekend. De Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in.

Douna Machinery in Leeuwarden bouwt ondermeer machines en is gespecialiseerd in verspanende metaalbewerking (CNC-draaien en -frezen – ook 5-assig – en slijpen) voor prototyping, enkelstuks en middelgroot seriewerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven