18 – 20 maart open huis Chiron in Tuttlingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

18 – 20 maart open huis Chiron in Tuttlingen

Tijdens het open huis van Chiron wordt voor het eerst de nieuwe generatie compacte en multifunctionele machines uit de 12-serie gedemonstreerd (foto's: Chiron)

Medio maart demonstreert machinebouwer Chiron in Tuttlingen (D) onder het motto ‘Ahead through variety’, hoe bewerkingscentra flexibel kunnen worden aangepast aan klantspecifieke opdrachten met behulp van het modulaire systeem. Tevens zal Chiron de nieuwe generatie compacte verticale bewerkingscentra uit de 12-serie en een compact FZ08 MT draaifreescentrum presenteren.

De nieuwe generatie compacte en multifunctionele machines uit de 12-serie zijn uitgevoerd met een spil met een vermogen tot 44 kW en een maximaal toerental van 18.000 min-1. In tegenstelling tot de vorige generatie heeft de nieuwe 12-serie twee ingebouwde gereedschapsmagazijnen met ruimte voor in totaal 50 gereedschappen. Dit is twee keer zoveel als voorheen.

Compact draaifreescentrum

Het compacte FZ08 MT draaifreescentrum, dat in 2014 voor het eerst op de AMB in Stuttgart (D) is gepresenteerd, zal tevens tijdens het open huis te zien zijn. De machine heeft een bereik van 220 mm x 200 mm x 360 mm (XxYxZ) en kan optioneel uitgevoerd worden met een tegenspil, draaitafel en een stationaire kleminrichting zodat de FZ08 MT ingezet kan worden voor een verscheidenheid van toepassingen.

Het hoogdynamische FZ08 MT draai-freescentrum van Chiron is klein, precies en voor het eerst gepresenteerd tijdens de AMB 2014 in Stuttgart (D)
Het hoogdynamische FZ08 MT draai-freescentrum van Chiron is klein, precies en voor het eerst gepresenteerd tijdens de AMB 2014 in Stuttgart (D)

In Nederland brengt Oude Reimer uit Hilversum de machines van Chiron op de markt. Meer informatie over het open huis vindt u op de site van Chiron. Bekijk voor een impressie onze foto’s van 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven