Nieuws

10 tips voor begeleiding stagiaires

Het aannemen en begeleiden van stagiaires bij metaalbedrijven schiet er door drukte vaak bij in. Jammer, stelt OOM, want zo wordt de kennismaking met toekomstige medewerkers gemist. De organisatie heeft daarom 10 praktische tips opgesteld om te ondersteunen bij de begeleiding van stagiaires, om zo tijd te besparen.

Allereerst is er de Begeleidingsgids, waarin de belangrijkste regels voor het werken met jongeren worden gegeven. Ook biedt de gids handige suggesties voor het begeleidingsgesprek. Daarna kunnen regiomanagers en bedrijfstakvoorlichters de eerste contacten met scholen leggen.

Duidelijke afspraken

Het belangrijkste bij een stageopdracht is om vooraf duidelijke afspraken te maken met de stagiair en de contactpersoon van school. Geef de stagiair ook aan wat op de stageplek van hem/haar verwacht wordt. Biedt hem/haar een leuke werksfeer en afwisselend werk, zodat hij/zij gemotiveerd blijft en geef de stagiair ook de ruimte om fouten te maken, want daar wordt van geleerd.

Sluit aan het eind van de stage af met een evaluatiegesprek met de stagiaire en met de contactpersoon van school

Als de stagiair bevalt, kunnen de doorgroeimogelijkheden worden besproken. Bied hem/haar eventueel een bijbaan op de zaterdag aan.

> Bekijk de 10 tips
> Meer info over stagevergoeding
> Vraag via info@oom.nl een Begeleidingsgids aan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven