Ga naar hoofdinhoud

Fimedu start met twee Nakamura centra

Uiteindelijk wil René Beverwijk als éénmansbedrijf onbemand werken met vier geavanceerde draaifreescentra. Zijn bedrijf Fimedu Parts Technology in Duiven is dit voor jaar opgestart met de eerste twee Nakamura-Tome draaifreescentra van het type Super NTJ.

‘’Het verhaal dat de bank niet wil meewerken, is niet altijd zo’’. Volgens René Beverwijk gaat het de banken om een visie. Klopt het ondernemingsplan, dan is het zijn ervaring dat er ook investeringsgeld beschikbaar komt. Beverwijk is directeur-eigenaar van de startende onderneming Fimedu Parts Technology in Duiven (Fijnmetaal Duiven).

 

René width =

René Beverwijk in zijn meetkamer in Duiven (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van Fimedu)

 

Fimedu is namelijk een éénmansbedrijf. Operationeel sinds maart 2011. Maar wel een bijzonder éénmansbedrijf: in de hal in Duiven staan twee Nakamura-Tome draaifreescentra van het type Super NTJ. ‘’Ik heb een éénmanszaak met een fte-capaciteit van vijftien mensen en mijn twee machines hebben een output waar bij andere metaalbedrijven een stuk of zeven machines voor nodig zijn”. Bij het opstellen van zijn ondernemingsplan en het opstarten van Fimedu heeft Beverwijk veel steun gehad van ABN Amro en van Gibas Numeriek uit Almere die de machines van Nakamura-Tome op de markt brengt.

 

Nakamura width =

De twee draaifreescentra van Fimedu zoals opgesteld in Duiven. De robot kan o.a. worden ingezet voor het reinigen van werkstukken of voor het wisselen van gereedschappen en werkstukken

 

In een komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over Fimedu. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement.

 

Hieronder een video van de Nakamura-Tome Super NTJ in actie:

 

  

 
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven