Mobiele scan combineert LLP's bij oppervlaktemeting • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mobiele scan combineert LLP’s bij oppervlaktemeting

Faro heeft een volledig nieuwe Quantum Max ScanArm geïntroduceerd. Dit is volgens de Amerikaanse fabrikant het meest geavanceerde draagbare meetinstrument voor oppervlakken. De scanarm beschikt over 3 speciaal gebouwde Laser Line Probes (LLP’s). Daarmee biedt de Quantum Max, aldus Faro, verbeterde prestaties en scanmogelijkheden die de waarde van de metingen en de productiviteit verbetert.

De nieuwe Faro LLP-familie omvat de LLP’s xR, xP en xS. Deze 3 LLP’s komen tegemoet aan de behoefte tot een grote verscheidenheid aan kleine en middelgrote metingen.

‘Juiste LLP kiezen was altijd lastig’

“In onze jarenlange expertise in de industrie, hebben we geleerd dat het kie

zen van de juiste LLP niet altijd een ‘one size fits all’-propositie is”, vertelt Clay Marsh, managing partner bij gebruiker Real Street Performance.

“Er zijn onderdelen of specifieke kenmerken of gebieden op een onderdeel waar je een zo nauwkeurig mogelijke scan nodig hebt. Voor andere onderdelen of gebieden is het van het grootste belang dat de klus snel wordt geklaard om de productiesnelheid te handhaven. De Quantum Max ScanArm biedt hiervoor een oplossing.”

xR, xP en xS

Met de 3 LLP’s in de Quantum Max ScanArm-serie hoeven gebruikers niet langer te kiezen tussen óf snelheid óf nauwkeurigheid óf resolutie, stelt Faro.

De xR is geschikt voor taken met hoge precisie of gebieden op een product met krappe toleranties om gegevens vast te leggen met een tot 30% betere nauwkeurigheid en resolutie.

De xP biedt een balans tussen de xR voor resolutie en de xS voor snelheid, zodat dekking en nauwkeurigheid samengaan voor algehele productiviteit.

De xS is juist geschikt voor grote werkstukken of grote oppervlakken waarbij snelheid van gegevensverzameling de hoogste prioriteit heeft. Een extra brede laserstrip levert een dubbele dekking in één keer, zodat gebruikers 65% sneller gegevens kunnen verzamelen.

Ook op donker, doorschijnend en reflecterend

Elke LLP is uitgerust met Faro CLR-technologie (Continuous Light Rectification), die gebruikers scangegevens van de hoogste kwaliteit biedt op donkere, doorschijnende en reflecterende oppervlakken, waardoor het gebruik van sprays, tijdrovende oppervlaktevoorbereiding en reiniging overbodig wordt en contaminatie van eindproducten wordt voorkomen.

De draagbare meetarm is klaar voor de smart factory-omgeving. De LLP’s zijn hot-swappable. Quantum Max is volledig compatibel met de Faro CAM2 Software en zijn Repeat Part Management-functie. Zo kunnen geleide inspectieroutines worden voorgeprogrammeerd. Dat maakt dat Operators kunnen nu exact dezelfde inspectieroutine uitvoeren, waardoor er zo min mogelijk variatie en juist zo veel mogelijk herhaalbaarheid mogelijk is.

‘Snel en nauwkeurig’

“Met de Quantum Max ScanArm van de volgende generatie is het nog nooit zo eenvoudig geweest om de inspectieklus zo snel en nauwkeurig mogelijk te klaren,” zegt Ozan Ugurlu, Faro senior director van Product Marketing.

“Het verwisselen van tasters is snel en eenvoudig in slechts enkele seconden, zonder dat herkalibratie nodig is, zodat de inspectie vrijwel ononderbroken door kan gaan.” Dat verbetert de snelheid en toegankelijkheid verder.

De draagbare meetarm is verder uitgerust met een kleine ‘light end effector’. Hierdoor hebben gebruikers beter toegang tot moeilijk bereikbare kleine ruimtes en raken ze minder vermoeid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven