Ga naar hoofdinhoud

‘Hoognauwkeurig frezen vraagt brede oriëntatie en juiste investering’

De Ridder in Best levert al jaren metaalbewerkingsmachines. Aan de hand van vier onderwerpen nam Dirk Verloop tijdens MTL Live de kijkers mee in de wereld van verspanen. De toenemende nauwkeurigheid van producten was één van die onderwerpen tijdens de online kennissessie op 29 april.

Het is niet toevallig dat het familiebedrijf De Ridder jaren geleden vanuit Uitgeest naar Best verkast. Regio Eindhoven speelt een steeds nadrukkelijker rol in de technologische en technische wereld. Voor het inmiddels bijna halve eeuw oude De Ridder een prima omgeving om zich verder te ontwikkelen als een belangrijke speler in de hightech metaalindustrie én als centrum van de Benelux waarin het bedrijf inmiddels opereert. Het merendeel van de medewerkers is actief als servicemonteur, wat aangeeft dat De Ridder veel waarde hecht aan het begeleiden van metaalbedrijven bij hun machineaankoop. Of het nu gaat om een 3-assige of een 5-assige machine. De Ridder wil vooral de potentiële klant meenemen in het denk- en werkproces en zo het niveau van verspaning verder omhoog krikken.

Dirk Verloop (sales engineer voor Noordwest Nederland) merkte op dat vandaag de dag de nauwkeurigheid bij draaien en frezen een steeds belangrijker rol speelt. Het spel wordt gespeeld op de micro- en nanometer. Daarbij zijn automatisering en digitalisering van het machinepark van essentieel belang om mee te kunnen in de ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld bij onze buren in Duitsland. In Best staat onder andere een Yasda, de Japanse precisiefrezer die op de micrometer nauwkeurig werkt.

De toenemende nauwkeurigheid bij frezen, draaien, slijpen en eroderen zorgt voor een complexere vraag naar machines, service en onderhoud. Naast nauwkeurigheid nam Verloop tijdens MTL Live de kijkers ook mee naar andere onderwerpen. “Behalve hoognauwkeurig kunnen frezen of slijpen, wordt het ook steeds belangrijker om met exotische materialen te kunnen werken. Verder neemt automatisering een steeds belangrijker rol in. Tot slot neem ik de kijker mee in de wereld van Industrie 4.0, een wereld waarin machines steeds meer op afstand met elkaar in contact staan en procesmonitoring en predictief onderhoud eenvoudiger worden”, aldus Verloop, die altijd gefascineerd is door techniek en in zijn jeugd al graag sleutelde aan brommers.

Met de presentatie van Verloop kreeg de kijker meer inzicht over de investeringsbehoefte voor de toekomst. Want dat het dan anders gaat, is duidelijk. Maar welke keuzes maak je? En hoe en wat investeer je? Zijn brede presentatie geeft antwoord op deze vragen en biedt de kijker een breder perspectief op het verspanen van producten. Nu en in de toekomst.

MTL Live

Zie wat Dirk Verloop vooraf aangaf te vertellen op 29 april:

Bekijk het programma

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven