Amada biedt nieuw niveau in autonoom lasersnijden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada biedt nieuw niveau in autonoom lasersnijden

De nieuwe Amada Regius-3015AJ is de nieuwste ontwikkeling van de Amada lasersnijsystemen en realiseert volledig nieuwe dimensies op het gebied van productiviteit, kwaliteit en machinebeschikbaarheid

Met de Regius-3015AJ van Amada zorgen intelligente, in het systeem geïntegreerde, eigenschappen en functies ervoor dat het lasersnijsysteem zichzelf continu bewaakt en automatisch alle systeem- en procesparameters aanpast aan het betreffende snijproces. De machine bereikt zo een nieuw niveau van productiviteit en economie – met een vereenvoudigde bediening en tegelijkertijd een verhoogde productiviteit.

De Regius-3015AJ heeft een extreem hoge efficiëntie en is het meest productieve lasersnijsysteem dat Amada tot nu toe heeft ontwikkeld. Zijn prestaties in termen van snelheid, nauwkeurigheid, snijkwaliteit en betrouwbaarheid zijn uniek in de huidige markt.

Intelligente automatisering

De bijzondere prestaties van de Amada Regius-3015AJ zijn gebaseerd op vele innovatieve functionaliteiten. Dit omvat de verbeterde drie-assige lineaire aandrijving met nog snellere acceleratie en de-acceleratie, waardoor de algehele snelheid tijdens het snijproces toeneemt.

De originele Amada laserstraalbesturing in de vorm van de beproefde variabele straalaanpassing zorgt ervoor dat de fiberlaser perfecte snijresultaten behaalt in zowel dikke als dunne materialen. Deze snijkwaliteit is nu nog verder verbeterd met de nieuwe ‘i-Process monitoring’. Hiermee worden de straal- en snijomstandigheden bewaakt, hetgeen zorgt voor een optimale snijkwaliteit.

De nieuw ontwikkelde ‘i-Optics-sensor’ controleert en detecteert het beschermglas van de snijlens op vuil, inbranden of andere storende factoren, veel nauwkeuriger dan door de operator mogelijk is. De nieuwe ‘i-Nozzle-Checker’ gebruikt een geïntegreerde camera om de nozzle te controleren op mogelijke vervuiling of schade, daarnaast kan deze automatisch het midden van de nozzle centreren en bewaakt deze de snijparameters. Op die manier kunnen eventuele verstoringen tijdens de productie worden uitgesloten, vooral in het geval van langere onbemande cycli. Mocht hierbij de snijkop met het plaatmateriaal in botsing komen, dan buigt deze automatisch om en wordt deze vervolgens automatisch gecentreerd en gecontroleerd. Hierdoor kan het snijproces zo snel mogelijk automatisch worden voortgezet.

Vereenvoudigde bediening

De ‘i-Process-Monitoring’, de ‘i-Optics-Sensor’ en de ‘i-Nozzle-Checker’ zijn nieuwe, intelligente functies en onderdeel van het “Laser Integration System” (LIS), dat eveneens de bediening van het systeem enorm vereenvoudigt.

De Amada Regius-3015AJ voert zelf veel acties uit die in een conventioneel lasersnijsysteemafhankelijk zijn van de kennis en ervaring van de operator. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk om een ​​productieorder te starten, aangezien het systeem zichzelf controleert op alle noodzakelijke gebieden en zich automatisch aanpast.

De ‘i-Camera’ van de Amada Regius-3015AJ zorgt voor nog meer ondersteuning. Deze neemt de plaatpositiemeting in de machine inclusief automatische nulpuntverstelling over, maar voert ook de restplaatdetectie uit. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen vervolgens extra componenten via het touchscreen van de besturing in het resterende plaatmateriaal worden gesleept en neergezet. Dit zorgt voor een optimale materiaalbenutting, hetgeen kosten bespaart en de efficiëntie van het systeem verder verhoogt. En met de ‘V-Remote-functie’ kan men niet alleen de actuele productiestatus nagenoeg overal opvragen, maar bijvoorbeeld ook extra orders in de productie opnemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven