Uitgelicht
In de nieuwe Walter online catalogus kunnen producten op 3 verschillende manieren gezocht worden (foto: Walter AG).

Walter AG uit Tübingen presenteert de nieuwe online catalogus. De Duitse fabrikant van precisiegereedschappen maakt het gebruikers daarin gemakkelijker om producten te vinden. Ook biedt het klanten extra informatie over het productassortiment, inclusief zaken als diameter, lengte, prijs en beschikbaarheid.

Het vinden van producten uit de catalogus (met in totaal 44.000 producten) is eenvoudiger geworden omdat de manieren van zoeken zijn uitgebreid. Nu kan gezocht worden: 1. via dezelfde structuur als in de gedrukte catalogus, 2. via vooraf in te stellen filters of 3. via het zoeken in de volledige tekst.

Zoekpad geoptimaliseerd

Elk zoekpad is geoptimaliseerd of aangevuld met nieuwe functionaliteiten. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld met het zoeken via de productstructuur gebruikmaken van de opzet die hij al gewend is van de gedrukte Walter-catalogus. Bij het zoeken via filters wordt het aantal filters voortdurend aan de zoekcontext aangepast. En bij het zoeken in de volledige tekst kan de gebruiker ook met specifieke begrippen (bijvoorbeeld ‘hoekfrees’ of ‘F4047’) aan de slag.

Ook voor smartphone

De online catalogus is tevens geoptimaliseerd voor de smartphone. Behalve informatie over het betreffende product, ontvangt de gebruiker ook extra informatie, zoals kenmerken volgens DIN 4000, 2D-tekeningen of 3D-Step-modellen voor CAD/CAM-simulatie. Bovendien worden indexeerbare inzetstukken getoond die passen bij de behuizing van het gereedschap, evenals technische informatie, onderdelen voor vervanging en accessoires.

Bestellen via Walter-toolshop

De gebruiker kan verdere informatie en details zo nodig bekijken via de Walter-website en vervolgens het product bestellen via de toolshop van Walter.

Ander handig hulpmiddel is de functie ‘naar gebruik van het gereedschap’. Dit biedt voor het geselecteerde gereedschap de specifieke snijgegevens, via een directe link naar de ‘metaalsnijden-navigatie’ (de Walter GPS).

De online catalogus is beschikbaar in 20 talen, geeft Walter aan.

Meer info

Walter Benelux

Video met uitleg (rechts op het scherm)

Ga naar de online catalogus


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven