Persberichten

Wat betekent Metaalunie voor de branche?

Naast de grote werkgeversvereniging MKB Nederland zijn er ook diverse branchegerichte ondernemersorganisaties. Werkgevers in een bepaalde branche kunnen lid worden van een ondernemersorganisatie om de belangen van de branche te behartigen en om bijstand en adviezen te krijgen op vele gebieden. Metaalunie is de grootste ondernemersorganisatie in de metaalbranche.

Wat doet Metaalunie?

Met maar liefst 14.000 ondernemers die lid zijn, mag Metaalunie zich terecht zien als grootste ondernemersorganisatie. Totaal hebben deze ondernemers ongeveer 170.000 werknemers in dienst en bedraagt de totale omzet van de leden ruim 30 miljard euro. Naast de grootste, is Metaalunie ook één van de oudste ondernemersorganisaties. Metaalunie werd opgericht in 1903 en dus al bijna 120 jaar oud. Met 14.000 grote en kleine metaalondernemingen moet er een goede bestuursstructuur zijn. Metaalunie heeft namelijk als een van haar doelstellingen dat iedere stem gehoord moet worden. Daarom zijn er ruim 300 regionale en landelijke bestuurszetels die door de leden worden ingenomen. Hierdoor is medezeggenschap gegarandeerd. Onder de hoede van Metaalunie zijn ook ruim 30 gespecialiseerde branchegroepen ondergebracht. Deze branchegroepen vertegenwoordigen bepaalde bedrijfstakken in de metaal, zoals de branchegroep voor lifttechnische bedrijven, de jachtbouw of een branchevereniging voor balkonhekken. Deze branchegroepen zijn ontstaan om kracht en kennis te bundelen en te delen.

Metaalunie biedt hulp en advies aan ondernemers

Ondernemers in de metaalbranche kunnen flink profiteren van de kennis en kunde die Metaalunie heeft. De ondernemersorganisatie geeft maandelijks een eigen vakblad ‘Metaal & Techniek’ uit en leden krijgen exclusief toegang tot een bulletin. Leden genieten van gratis advies op diverse vlakken, zoals juridisch advies, bedrijfseconomisch advies, fiscaal advies en bestuursrechtelijk advies. Leden mogen daarnaast gebruikmaken van korting op diverse diensten, zoals een korting voor een arbodienst, op gas en elektriciteit, verzekeringen en rechtsbijstand. Er worden zeer regelmatig regionale en landelijke bijeenkomsten gehouden, zodat leden kunnen netwerken of worden voorzien van informatie over bepaalde onderwerpen. Tevens reikt Metaalunie jaarlijks de Metaalunie Award uit. Deze award wordt uitgereikt aan een metaalbedrijf uit het MKB dat zich onderscheidt met nieuwe ontwikkelingen in de metaalbranche.

Ook werknemers profiteren bij Metaalunie

Het zijn de werkgevers die lid worden van Metaalunie, maar ook de 170.000 medewerkers van de leden hebben baat bij de ondernemersorganisatie. Zo heeft Metaalunie haar eigen verzekeringskantoor: Mevas. Iedere werknemer waarvan de werkgever lid is van Metaalunie, mag gebruikmaken van de aangeboden verzekeringen van Mevas. Als een zorgverzekering vergelijken geen goedkope verzekering oplevert, dan kan de werknemer goed kiezen voor de collectieve zorgverzekering bij Mevas. Er is een grote kans dat de zorgverzekering hier met korting ondergebracht kan worden vanwege de collectieve contracten. Dit geldt voor tal van particuliere verzekeringen die met korting bij Mevas af te sluiten zijn. Ook werkgevers die zijn aangesloten bij Metaalunie krijgen op hun werkgeversverzekeringen korting als zij hun verzekeringen bij Mevas afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven