Persberichten

Een band moet om een velg. Zo simpel is het nou eenmaal. Als je geen velgen hebt op de auto dan kun je ook geen banden van www.autodoc.nl eronder zetten. Dit zorgt er dan ook voor dat je geen wielen onder de auto hebt. Met andere woorden, zonder een velg geen band en dus geen wiel. Het grote probleem hiervan is natuurlijk dat de auto dan niet kan rijden. Een velg is dus noodzakelijk. Hieronder een introductie over deze metalen objecten. 

Wat is het verschil tussen een wiel en een velg? 

Er vindt nogal eens een verwarring plaats tussen de termen wielen en velgen. Veel mensen weten namelijk niet precies wat het verschil is tussen deze begrippen. Om te beginnen gebruiken ze in plaats van wielen regelmatig het woord velgen, maar dat klopt natuurlijk helemaal niet. Een velg is namelijk één van de onderdelen van het wiel. Een velg is uiteraard het deel van het wiel waar de band omheen ligt, terwijl het wiel de combinatie van de velg en de band is. 

Welke soorten velgen zijn er te vinden?

Velgen kun je kopen in diverse uitvoeringen. De meest bekende vorm van een velg is het eendelige exemplaar, die gegoten of zelfs gesmeed is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een driedelige velg. Dit bestaat natuurlijk uit in totaal drie delen. Deze componenten worden elkaar geïnstalleerd zodat ze uiteindelijk een geheel vormen. Ook heb je nog de optie om een aloude spaakwiel te nemen. Dit is een velg met spaken die vanuit de wielnaaf in het midden verbonden worden met de velg. 

Waarvan worden de velgen gemaakt?

Velgen kunnen van meerdere metalen geproduceerd worden. Over het algemeen wordt voor dit proces met name staal gebruikt, al is aluminium ook een populaire keuze voor de velgen. In erg uitzonderlijke gevallen kunnen de velgen zelfs van magnesium geproduceerd worden, maar dit wordt dus amper gedaan. Daarnaast is er ook wel eens nagedacht over kunststof, maar uiteindelijk is dit materiaal nooit daadwerkelijk toegepast bij velgen. Dit komt doordat kunststof net wat te veel praktische problemen heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven