Persberichten
Afbeelding met persoon, man, kleding, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het hoofd boven water houden als ondernemer in de metaalsector was sowieso al niet altijd eenvoudig. De huidige coronacrisis had echter niemand kunnen voorzien. Deze crisis dwingt tot creativiteit en uithoudingsvermogen, anders kan overleven een lastige zaak zijn. Daarom is het belangrijk om niet stil te blijven staan bij wat er niet meer kan, maar de mogelijkheden die er wél zijn met beide handen aan te pakken. Het nieuwe keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen kan daarbij van pas komen. Wat de meerwaarde daarvan kan zijn voor bedrijven in de metaalsector leggen we hieronder uit.

Wat is het keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen?

De coronacrisis noopt de hele wereld tot het nemen van maatregelen om het leven te kunnen voortzetten. Dat geldt natuurlijk ook voor bedrijven. Om niet volledig lamgeslagen te worden als gevolg van de lockdown, moeten er manieren gevonden worden om op een zo veilige en gezond mogelijke manier de werkzaamheden voort te zetten. Van de maatregelen in het kader van COVID-19 zijn we immers voorlopig nog niet af. Kiwa’s COVID-19 keurmerk kan helpen om de bedrijfsvoering binnen de geldende richtlijnen voort te zetten. Het keurmerk is ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die hun preventiemaatregelen in het kader van COVID-19 willen laten toetsen aan de geldende nationale of internationale eisen. Deze eisen kunnen natuurlijk ook nog aangevuld worden met eventuele aanvullende branche- of bedrijfsrichtlijnen. Ook die kunnen meegenomen worden in de certificering. Bedrijven die het keurmerk willen behalen, krijgen periodiek een beoordeling waarbij de protocollen en preventiemaatregelen van het bedrijf of de organisatie worden nagelopen en op correctheid beoordeeld. Voldoen de genomen preventiemaatregelen en de protocollen om de verspreiding van het coronavirus te beperken aan de geldende richtlijnen, dan krijgt het bedrijf in kwestie het COVID-19 keurmerk. Het COVID-19 keurmerk van Kiwa is gebaseerd op de structuur van internationale ISO-normen. Hierdoor kan het ook gemakkelijk worden gecombineerd met ISO certificatie.

Afbeelding met gebouw, buiten, man, jong

Automatisch gegenereerde beschrijving

Meer doen de concurrentie

Hoewel we tijdens de coronacrisis solidariteit van elkaar verwachten, betekent dat niet dat je als bedrijf niet op een verantwoorde manier een stapje meer kunt zetten dan je concurrenten en zo je eigen kansen op overleven vergroot. Het voordeel van het keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen is dat het een jong keurmerk is. Het bestaat pas kort, omdat men simpelweg niet eerder had kunnen voorzien dat er een pandemie zou ontstaan als gevolg van een daarvoor onbekend virus. Omdat het een nieuw keurmerk is, beschikken nog relatief weinig bedrijven over de COVID-19 certificering. Dat betekent dat er een gouden kans ligt om op te vallen tussen de concurrentie. Daarbij kun je zeker ook in het achterhoofd nemen dat de trend de laatste jaren sowieso al is dat niet-gecertificeerde bedrijven steeds vaker aan het kortste eind trekken bij het onderbrengen van nieuwe opdrachten.

Het stelt je medewerkers gerust

Aan de uitvoerende kant van de metaalsector is thuiswerken geen optie. Om de processen te kunnen voortzetten, moeten medewerkers op hun normale werkplek hun werk blijven doen. Hoewel er in de metaalsector natuurlijk al sprake is van veel veiligheidsmaatregelen, is de verspreiding van een potentieel dodelijk virus een bron van onrust die ook onder jouw medewerkers zal leven. Het is immers niet onmogelijk dat iemand die in principe nog relatief jong is tóch hard geraakt wordt door besmetting met COVID-19. Het is niet aan medewerkers zelf om hun eigen veiligheid en gezondheid te garanderen op hun werkplek als ze daar hun werk moeten voortzetten. Als werkgever moet jij zorgen voor een veilige werkplek voor je medewerkers. Om je medewerkers ervan te overtuigen dat op hun werkplekken aan alle preventiemaatregelen voldaan wordt, is het behalen van het COVID-19 keurmerk van grote waarde. Dit biedt hen het vertrouwen dat al het mogelijke ook daadwerkelijk gedaan is aan de hand van maatstaven die in het hele land gelden. Op deze manier kunnen zij met een veilig gevoel op hun werkplek hun werk uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven