Partners

Het creëren van producten of onderdelen die vragen om een ingewikkeld patroon, een nauwkeurige uitsnede of geavanceerde vorm, lijkt soms onzeker. Ja-zeggen tegen het produceren ervan is geruststellend als zeker is dat het gemaakt kán worden. Hier kunt u snel online uitsluitsel over hebben via 3D Hubs. 

Complexe product-onderdelen van staal, messing, koper of titanium moeten nauwkeurig gemaakt worden. Door middel van CNC draaien wordt de mogelijkheid daartoe kritisch op maakbaarheid gecontroleerd. Dit heet een maakbaarheidsanalyse. 

Zo’n analyse volgt op het online invoeren van de opdracht om een ontwerp te creëren met de CNC- ofwel computergestuurde machine. Is die analyse positief dan heeft de opdrachtgever hiermee de zekerheid dat het onderdeel ook daadwerkelijk in productie kan worden genomen. 

Wat is de technisch haalbare waarde van het materiaal

Deze feedback over de maakbaarheid is van een grote waarde. Het online productieplatform 3D Hubs zorgt daarvoor. Immers, ieder materiaal kent zijn grenzen. Welke afmeting moet minimaal de wanddikte zijn, wat is de best haalbare diameter van gaten. Het gaat in zijn algemeenheid om de technisch haalbare waarden van zowel materiaal als het product dat ervan moet worden gedraaid, gefreesd et cetera.

CNC draaien vindt plaats met materialen als kunststof, aluminium, roestvrij staal en andere metalen. Vervolgens kan er bij metalen gekozen worden voor een zekere afwerking zoals gladmaken, stralen, poedercoaten, polijsten, borstelen of het kan worden voorzien van een oxidelaag. Bij kunststof bestaat de mogelijkheid van egaliseren. Het gaat in alle gevallen om de gewenste oppervlakteruwheid. Of het voorkomen van corrosie van metaal. 

Geval tot geval beoordeeld

Na het uploaden van een werktekening ofwel CAD bestand, wordt de haalbaarheid van het ontwerp getoetst en volgt een offerte. CNC draaimachines kunnen onderdelen leveren voor eenvoudige cilindrische geometrieën. Live tooling is beschikbaar voor meer complexe geometrieën en wordt geval per geval beoordeeld. 

Het draaiwerk kan al worden ingezet vijf minuten nadat de opdracht online is gegeven. Nadat de opdracht bevestigd is, start het productieproces binnen enkele minuten bij een nationaal of internationaal bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven