WDH koopt bij Promas grote MTE • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WDH koopt bij Promas grote MTE

WDH Hydraulics uit Eersel, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en onderhoud van hydraulische cilinders, heeft een FBF 6000 freesbank van de Spaanse fabrikant MTE aangeschaft. Het gaat om een floortype-freesbank, de eerste van dit type die MTE-importeur Promas in ons land verkocht heeft.

Bij een dergelijke machine bevinden fabrieksvloer en machinebed zich op gelijke hoogte. De machine zal medio 2014 door Promas geïnstalleerd, en circa vier weken daarna in gebruik genomen worden.

 

WDH Promas MTE

De ondertekening van de koopovereenkomst op 31 december 2013. Links op de foto directeur Theo de Bruijn van WDH en rechts Alex de Gelder van Promas (foto: Promas)

 

8000 kg

De MTE freesbank heeft een tafeloppervlak van 5.500 x 1.500 mm en is voorzien van een NC-rondtafel (diameter 1.250 mm), geschikt voor werkstukken tot 8.000 kg. Met verplaatsingen in X-, Y- en Z-richting van resp. 6.000, 1.400 en 2.500 mm leent de machine zich voor de bewerking van grote werkstukken. X-, Y- en Z-as zijn uitgevoerd met lineaire rollengeleidingen. Voor de bewerking komt een automatische universele freeskop tot inzet, die in twee rotatieassen (B en C) numeriek bestuurbaar is. Het maximale toerental van deze freeskop is 4.000 omw/min. Ram en universele freeskop zijn voorbereid op automatische verwisseling van de freeskop door bijvoorbeeld een kotterbaar of orthogonale kop.

 

Cilinderkoppen

WDH zal de machine inzetten voor de nauwkeurige bewerking van eigen producten – met name cilinderkoppen en -huizen – en, als toeleverancier, voor producten van derden. De machine is geselecteerd uit een shortlist van soortgelijke machines van andere fabricaten vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de goede begeleiding en service van Promas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven