Ga naar hoofdinhoud

Voordelen van werfhekken van verschillende metalen

Werfhekken zijn een essentieel onderdeel van de bouwsector en worden gebruikt om bouwplaatsen af te bakenen. Werfhekken zijn te verkrijgen in verschillende materialen, waaronder hout, kunststof en metaal.

De evolutie van werfhekken in de metaalindustrie

De ontwikkeling van werfhekken in de metaalindustrie heeft de afgelopen decennia een grote transformatie ondergaan. Oorspronkelijk waren werfhekken gemaakt van hout, maar deze werden later in veel sectoren vervangen door metalen werfhekken. Metalen werfhekken zijn veel duurzamer dan houten hekken en kunnen worden gebruikt in verschillende omstandigheden. Er zijn nu veel verschillende soorten werfhekken verkrijgbaar, gemaakt van diverse metalen zoals staal, aluminium en roestvrij staal.

Werfhekken worden niet alleen gebruikt om bouwplaatsen af te bakenen, maar ook om werknemers te beschermen tegen gevaarlijke situaties waarbij ze in aanraking kunnen komen met machines. Dit vermindert het risico op ongevallen en letsel op de werkvloer. Ook kunnen werfhekken worden gebruikt om machines te beschermen voor diefstal na werktijden. 

Werfhekken van staal

Staal is een van de meest populaire materialen voor werfhekken vanwege de duurzaamheid. Stalen werfhekken zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en kunnen jarenlang meegaan zonder dat ze beschadigd raken. Ze zijn ook relatief eenvoudig te onderhouden en kunnen eenvoudig worden gereinigd met een hogedrukreiniger. Bovendien zijn stalen werfhekken zeer sterk en bieden ze een hoog niveau van beveiliging voor bouwplaatsen en andere beveiligde gebieden.

Werfhekken van aluminium

Aluminium is een ander populair materiaal voor werfhekken vanwege de lichtgewicht en corrosiebestendige eigenschappen. Aluminium werfhekken zijn eenvoudig te installeren en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke eisen van een bouwproject. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en hebben geen speciale behandeling nodig om roestvrij te blijven. Bovendien zijn aluminium werfhekken relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten metalen werfhekken.

Werfhekken van roestvrij staal

Roestvrij staal is een ander populair materiaal voor werfhekken vanwege de corrosiebestendigheid en duurzaamheid. Roestvrij staal is bestand tegen roest en corrosie en is ook nog eens zeer sterk. Dit maakt het ideaal voor werfhekken die worden gebruikt in omgevingen met een hoog risico op corrosie, zoals bijvoorbeeld bouwplaatsen in de buurt van de zee of aan een rivier. Roestvrij stalen werfhekken zijn echter duurder dan andere soorten metalen werfhekken. Toch is het de investering voor lange termijn meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven