Ga naar hoofdinhoud

Voorbereiding op koop van machine en wat dan?

Hoe bereid ik me voor op de koop van een gebruikte machine en wat dan? Dat is een veelgehoorde vraag die de verkoopmedewerkers van het handelsbedrijf in gebruikte metaalbewerkingsmachines Mach4Metal krijgen van haar potentiële klanten. Hieronder lichten we een tipje van de sluier op.

Ruimte

In de eerste plaats moet u zichzelf de vraag stellen: past de machine die ik op het oog heb in de ruimte van mijn werkplaats. Houd rekening met de uitlading van de machine en of de maximale hoogte van verstelbare bewerkingsunits niet in conflict komt met bijvoorbeeld een bovenloopkraan. Bovendien moet de operator ruimschoots om de machine heen kunnen lopen tijdens het instel- en bewerkingsproces.

Stroomvoorziening

Ten tweede is het van belang om de stroomvoorziening van de werkplaats voor te bereiden op de nieuwe machine. Deze verbruikt uiteraard stroom en de vraag is of de ‘meterkast’ voldoende is verzwaard.

Vloerbelasting

In de derde plaats dient het fundament van de werkplaats de machine te kunnen dragen. Bij twijfel raadpleeg een constructeur of de vloer ter plekke belast kan worden met het gewicht van de machine. Dat is vooral cruciaal bij zeer zware plaatbewerking- of verspaningsmachines.

Transportlogistiek

Ten vierde richt u de transportlogistiek in uw werkplaats in voor het veilig en verantwoord lossen en plaatsen van de machine. Moet de machine bijvoorbeeld met een kraan naar binnen worden getakeld en welke hijsmechanisme heeft u tot uw beschikking? Voldoen deze aan de draagkracht van de machine? Mach4Metal regelt verder het transport, demontage en montage van de machine bij de klant. Dat proces zal soepel en snel verlopen indien de klant zich ook goed heeft voorbereid bij de installatie van haar nieuwe aanwinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven